Снимка: Булфото, архив
fallback

МВР шефът Румяна Бъчварова прие оставките на шефа на Гранична полиция Антонио Ангелов и на заместника му Йотко Андреев, съобщиха от пресцентъра на силовото министерство.

Oще по темата

Причина за това стана търгът, при който транспортирането на нелегални мигранти бе възложено на обвинен в трафик на хора траспортен бизнесмен.

Човекът, подписал изпълнението на поръчката, е Йотко Андреев.

Още вчера по разпореждане на ръководството на МВР започна обстойна проверка и преглед на процедурата.

Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли.

За оставките на шефовете в Гранична полиция призова лично премиерът Бойко Борисов.

"След като не са взели мерки, когато е трябвало, не са за тези постове и се надявам в рамките на днешния ден вицепремиерът да постави хора на това място. Ако не, ще ги поставя аз", закани се той.

Според него Румяна Бъчварова не може да носи отговорност за конкретния случай, както и за десетките служби на МВР, но неин дълг е да уволни шефовете на "Гранична полиция".

"При тези усилия, които полагаме - и армия, и гранична полиция, и редовият състав, и моряците, които служат, както и нашата лична ангажираност ежедневно, заради такова недоглеждане, трябва да се понесе отговорност, а отговорност за такъв скандал носят директорът и заместник-директорът, всички, които са поставени там, за да не се случва такова нещо”, заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

анонимен

преди 7 години

БОЙКО УВОЛНИ И БЬ4ВАРОВА ---ТЯ НЕ ..ВИЖДА ..КАКВО ТРЯНБВА ДА ПРАВИ НАЗНА4И ГЕН. РАДЕВ --ТАКА ШЕ ЛИШИШ ..ОПОЗИЦИЯТА ... ОТ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ

10

Анонимен

преди 7 години

Много неграмотници пишат тук:1. Оставка. Да не пречи на разследването тоя.2. Проверка показва дали има престъпно деяние. Проверката е назначена вече.3. Чак след това може да се стигне до прокурор, ако се докаже престъпно деяние- действие или бездействие.Ама учете малко бе, стига сте се правили на много умни. Само с викане "Аз съм БСП" няма да се научите на нищо добро.

9

Анонимен

преди 7 години

Борисов е железен!Нека знаят че се носи отговорност за голямата заплата!А не само да се подпират по бюрата.

fallback