Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов нарече "позорно петно" екстрадицията на турския бизнесмен Абдулах Бююк.

Вчера стана ясно, че МВР е предала на Турция Бююк, който е издирван от южната ни съседка за връзки с Фетхуллах Гюлен и опита за преврат. Това предизвика серия протести у нас, а премиерът Бойко Борисов призна, че екстрадицията е станала на ръба на закона.

Oще по темата

"Бяха прибързани действията на институциите по екстрадицията на турския гражданин Абдуллах Бююк. Това е позорно петно от действителността, както и от цяла България", каза Симеонов пред "Фокус".

Той обясни, че законът за чужденците забранява екстрадирането на хора, за които има риск за живота им, за свободата им, за нарушаване на правата им и опасност от репресии.

"Турция се превръща точно в такава държава на репресиите, страна от диктаторски тип, държава, в която свободата на личността е поставена под въпрос", каза още Симеонов.

"Не чакам Плевнелиев нещо да направи, той 5 години нищо не можа да направи", коментира лидерът на НФСБ предложението на Красимир Каракачанов да се свика заседание на КСНС при президента по темата за бежанците.

"Такова заседание по-скоро трябва да е при министър-председателя и подкрепям една такава идея", добави Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 7 години

Какво му е позорното.Екстпадират мовек с тередовни документи.Те ни стигат предатериге от БХК, сега и тоя НФСБ се включи

36

Armagedon

преди 7 години

В Р.Турция няма смъртно наказание. Така че псевдопатриотарина, нещо се е объркал.Тоя Бююк и да е бизнесмен е с нередовни документи в България и вероятно е двоен агент на ЦРУ и на Феатхулах Гюлен .Правилна е екстрадацията.Ние българските избиратели и граждани преди всичко, искаме нов закон за политическите партии. Не може един файтон хора да са партия а два файтона да са коалиция и да представляват в НС,че и да решават съдбите,на останалите вече 3.5 милиона българи в БГ-тото.

35

Анонимен

преди 7 години

И каква ценност представлява за България този Бююк?Този В.СимеонOF от колко майки сучел?

fallback