Снимка: архив Булфото

Кандидатът за президент Владимир Кузов обяви публично, че е гей и че като такъв ще направи държавата ни №1 в света.

В платформата си бившият депутат е записал освобождаване на всички престъпници от затворите и опрощаване на всички дългове на граждани, общини, болници и др.

Кузов влезе в парламента през 2005 година като народен представител от "Атака". Няколко месеца по-късно той бе изключен от групата на националистите заради педофилски скандал. Срещу Кузов започна дело за хомосексуални действия с 13-годишно момче в подлез на Подуене.

На първа и втора инстанция той получи тригодишна присъда, но на последна ефективната присъда бе отменена и стана условна.

Днес Кузов твърди, че не е осъден, че няма никакво момче и никакъв подлез, а процесът срещу него бил политически, защото не искал да гласува за правителството на БСП и ДПС.

"Признавам, че съм хомосексуалист. Моят избор е цивилизационен. Искам за първи път да имаме президент гей. Това ще постави България на световната карта", каза Кузов пред Нова тв.

Той защити идеята си да освободи всички престъпници: "Ако приемем, че българският съд е корумпиран и некомпетентен, няма как да приемем, че всички осъдени в затвора са виновни".

Кузов обясни, че иска у нас да се направи реформа като тази в Украйна. "Една сутрин всички съдии да бъдат освободени", обяви той.

Някогашният политик призна и че е искал политическо убежище в Русия и то му е било дадено. Кузов обаче се отказал, защото Москва поискала да се откаже от българското си гражданство.

Той съобщи, че ще започне кампанията си със записаното в платформата. "Опрощавам дълговете на всички граждани, общини, читалища, болници, културни институции, спортни организации", зарече се бившият депутат.

Кузов обясни, че сега в парламента има много хомосексуалисти, които не си го признават. Това обаче не го интересувало.

"Аз съм тук, за да мога да помогна и да изведа България като номер едно на световната карта", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase