Снимка: Черно море
fallback

ГЕРБ обвиниха БСП, че искат извънредно заседание на парламента, за да отклонят вниманието от скандалите в партията си.

"Партията се цепи така, както не е бивало в над 100-годишната й история", каза шефът на енергийната комисия в парламента Делян Добрев във Варна, цитиран от Информационна агенция "Черно море".

Според него червените винаги вадели темата “Белене“, когато искат да заглушат друга неудобна за тях тема. Добрев смята, че сега социалистите искали да заглушат скандалите около кандидатурата си за президент с приказките за втора АЕЦ.

Oще по темата

"А "великият" лидер на БСП си позволи да прави заключение от името на премиера Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин за това всъщност какво са искали да кажат и какво са казали", каза още Добрев.

Депутатът от ГЕРБ обвини социалистите, че са можели да поискат отмяна на мораториума за "Белене" преди ваканцията на парламента. Той припомни, че те са депозирали проект за решение за това на 13 юли, но не са инициирали приемането му на енергийна комисия.

"Не го направиха, а сега темата е спешна", каза Добрев. Той обясни, че социалистите можели да внесат искането си и в Министерски съвет или да депозират 48 подписа в парламента, за да свикат заседание, както е записано в правилника на Народното събрание.

Днес БСП обявиха, че са внесли писмо до шефката на парламента Цецка Цачева с искане за свикване на извънредно заседание. Цачева им отвърна чрез медиите, че няма основание да го направи.

"Жалко е парламентарист с голям опит, за какъвто считахме Корнелия Нинова и всички от ръководството на БСП – Лява България да се подпишат под псевдо проект за писмо до председателя на Парламента Цецка Цачева. Внесеното в деловодството на Народното събрание не е нищо повече от обръщение към нея", коментира във Варна и зам.-шефката на правната комисия Десислава Атанасова.

"Ако мога да направя препратка се досещам за "Казаци пишат на султана". И тук упражнението е същото", коментира още депутатката. Според нея няма смисъл парламентът да заседава по тема, изчерпала съдържанието си още през 2012 г., когато е имало решение.

Атанасова призова Корнелия Нинова да вземе БСП в ръце, да си издигнат кандидат президента, за да покаже "завиден резултат". "А ние от ГЕРБ ще обявим кандидата през септември и се надявам през ноември да имаме държавен глава, излъчен от нашата партия", обяви още тя.

Борис Проданов

Още новини от Варна четете в www.chernomore.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

gost

преди 7 години

Затова ли има обединение на странни бизнес партниори гледам ползваики офисите си се не знае какво става и как произлиза сивата икономика но това е бизнеспартниорството в малкия град като ловеч а къде са институциите те понеже са се сметнали за такива адеде

51

професия политик

преди 7 години

Професия за крадливи некадърници,които не стават за нищо.Единствения печеливш "бизнес" в момента.

50

Гогата

преди 7 години

Гербавите усешат че Путин им готви един чепат-затова се гьрчат, като *** на буца. Кьсно е

fallback