Касим Дал на митинга. Снимка: Facebook

Общ преглед
Касим Дал е направил своя избор, той е направил каквото е решил да направи, аз като външен министър изобщо нямам намерение да го коментирам. Така дипломат №, Даниел Митов отклони въпроса за присъствието на бившия втори в ДПС Касим Дал, който след изгонването си от движението, заедно с Корман Исмаилов създаде Народна партия "Свобода и Достойнство", на организирания в подкрепа на Реджеп Таийп Ердоган митинг в Истанбул.
Още по темата

Касим Дал е зам.-председател на НПСД, която е част от Реформаторския блок. От ВМРО вече разкритикуваха поведението му като според лидера на партията, е недопустимо български политик да присъства на демонстрацията в неделя вечер.

"Около себе си виждам огромна вълна от хора, тръгнали с националния флаг в ръка да защитават Свободата! Днес на площад "Йени капъ" в Истанбул почитаме героичната саможертва на всички, които загинаха за демокрацията. Всички, които подкрепят демокрацията, са тук!", написа пък Касим Дал в социалната мрежа Facebook и публикува свои снимки на митинга.

Даниел Митов се срещна днес с Изпълнителния съвет на РБ и обясни, че са обсъдили широк кръг актуални външнополитически въпроси. Обсъждани са били и избирателните секции в чужбина.

Министърът потвърди, че въпреки напрегната ситуация в Турция, там също ще има изборни секции на президентския вот.

Днес има среща точно по тези въпроси, има работна група под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев и тепърва ще се коментират конкретните параметри, уточни външният министър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар