Снимка: архив Булфото
fallback

БСП поиска Мая Манолова да подаде оставка като омбудсман преди да реши кого да издигне за държавен глава.

Номинираните от структурите кандидати за шестима.

Днес социалистите решиха да отложат заседанието на Националния си съвет, на което трябваше да гласуват чия от номинациите да подкрепят. Пленумът бе насрочен за тази събота.

Oще по темата
Двама от кандидатите, получили номинации и изявили желание имената им да бъдат гласувани от Националния съвет, не отговарят на изискванията на закона, обявиха от червеното ръководство. Заради това шефовете на БСП отлагали пленума, за да дадат възможност на всички номинирани да участват равнопоставено в състезанието.

В съобщение до медиите от "Позитано" 20 уточняват, че това са Мая Манолова и ген. Румен Радев.

Радев не може да участва в надпреварата, защото все още е генерал от българската армия, а военните ни са деполитизирани по закон. Шефът на ВВС обаче вече подаде оставка, а премиерът Борисов обяви, че ще му бъде приета. Така излиза, че пречката номинацията му да бъде подложена на глуване е само формална.

Не така стои въпросът с Мая Манолова. БСП иска от тя да напусне поста си четири години преждевременно, само за да е възможно да реши дали ще я номинира или не. Изходът от гласуването в Националния съвет на партията обаче не е предрешен.

Отлагането на Националния съвет на БСП идва на фона на незаглъхналия още скандал между Манолова и Стефан Данаилов. Ламбо обвини задочно омбудсмана, че от желание да се кандидатира за президент може да разцепи партията. Манолова пък му отвърна, че повече от половината структури в страната са издигнали номинацията й.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Перко

преди 7 години

Тия па се скъсаха да си избират кандидат. Наистина ли си мислят, че някой ги слага в сметките

20

Анонимен

преди 7 години

"В молодости, будучи резким в суждениях, неопытным и наивным, я считал, что юристов нельзя на пушечный выстрел подпускать к управлению экономикой, наукой, медициной, образованием и культурой. Однако, прожив долгую жизнь, многое переосмыслив и повидав, я твердо убедился, что на пушечный выстрел это слишком близко." ВЕЛИКА МИСЪЛ!!!!!

19

Стамат

преди 7 години

А не е ли по-добре домакиня...

fallback