Борисов провери и реставрацията на Голямата базилика в Плиска. Снимка: Facebook
fallback

Премиерът Бойко Борисов смята, че е единственият лидер на партия, който има основание да се колебае дали да се яви на президентските избори, защото премиерският пост е с повече отговорности.

Президентските избори са лидерски избори, а предстоящите са от изключителна важност с оглед на геополитическата ситуация, защото президентът е върховен главнокомандващ на армията, напомни той.

Що за партия е тази, която признава, че лидерът ѝ не става за президент, че в самата партия няма кандидат и трябва да търси нещо друго, попита Борисов.

По думите му допреди две седмици ГЕРБ имала два варианта за кандидат-президент, но след като видял какво се случва в света, счел, че тези хора, с тези качества, няма да се справят в критична ситуация.

Те са прекрасни във всяко едно отношение, но в такъв момент, когато трябва да отидат твърдо, да защитят интереса ни, този характер им липсва. Затова обмислям дали в партията ще намерим такъв човек – политик, експерт, с характер, който хората познават, призна премиерът.

Борисов се срещна с кметове в Търговище. Той заяви, че правителството ще вложи приоритетно парите от излишъка в Северозапада, смесените региони и магистрала "Хемус".

По думите му всичко това е възможно, тъй като към месец юли финансовото министерство има събрани в бюджета с 200 млн.лв. повече. А в сравнение със същия период на 2015 г. - с 1,5 млрд. лв. повече. "На базата на това си позволяваме да финансираме жизнено важни за кметовете проекти за подобряване на живота на хората", каза Борисов.

Премиерът изрази съжаление, че през предишния мандат не е постигнат синхрон между министрите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, който сега го имало между вътрешното и финансовото министерство. "Резултатът е видим. Освен да намалим дефицита, всичко което излезе над чертата, ще отиде при кметовете от тези региони", обобщи премиерът.

Министър Владислав Горанов, който присъства на срещата, бе категоричен, че излишъкът не е плод на ръста на икономиката, а на това, че държавата със своите органи си е влязла в ролята.

В Търговище Борисов изрази притеснения, че в България безработните не искат да работят, а в същото време инвеститорите имат огромна нужда от работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

1

преди 7 години

анонимен-114,твоя бойко какъв е,*** или фашист.

84

Анонимен

преди 7 години

Браво Бойко! Мачкай комуни3ите! Щом пищят, значи сме на прав път

83

Анонимен

преди 7 години

Борисов президент а премиер Златко Баретата или Митьо Очите,за да се оправиме.

fallback