Снимка: Булфото, архив
fallback

ГЕРБ ще участва самостоятелно в президентските избори, защото сме партия, която обича да носи отговорност. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Плевен.

Той е отбеляза, че ГЕРБ е една от малкото партии, която има реален политически живот, и винаги разчита на широка подкрепа от страна на българските избиратели.

Цветанов е на посещение в Плевен за работна среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от областта.

"ГЕРБ винаги е защитавала евроатлантическата идентичност и на това ще заложим и в тези избори", е заявил Цветан Цветанов.
Според него президентът-обединител трябва да има натрупан опит и авторитет.

Цветанов смята, че няма нищо лошо номинацията да бъда свързана с политическа формация, защото даденият кандидат е имал възможност да бъде избран за депутат, кмет или участник в изпълнителната власт. По думите му това дава допълнителна представа на избирателя за неговите качества.

Цецка Цачева е един изключително ерудиран, всеотдаен човек - съвсем нормално е подобни хора да бъдат обсъждани като потенциални кандидатури за предстоящите избори, но към настоящия момент не бих дал нищо повече, заяви още Цветан Цветанов.

"Тя е изключително добър председател на Българския парламент. Аз съм убеден, че във всяка кризисна ситуации в парламента, един човек, който може да реши проблемите и да въдвори някакъв ред е г-жа Цачева", допълни той.

Цецка Цачева каза, че уважава чувството за хумор на представителите на медиите в Плевен и не пожела да говори по въпроса.

Тази вечер Цветан Цветанов и Цецка Цачева участват в областно отчетно събрание на ГЕРБ, за анализиране резултатите от местните избори. ГЕРБ има петима общински кметове в област Плевен, но изгуби кметското място в областния град.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

категоричен

преди 7 години

За ГЕРБ!!! Само в България за сега е наистина спокойно и се работи !недоволните са тези ,на които им отрязаха авантата.........тези които печелят от беззаконието и мътилката....

36

Анонимен

преди 7 години

Накрая заслужават Жорж и Кольо да спечелят за да си дойдем на цирка в който сме вече 26-та година.

35

Анонимен

преди 7 години

Ако гербавите вземат да номинират Цецка за президент - ще направят едно добро дело за България, защото със сигурност няма кой да гласува за нея и така шансът да имаме нещо по-читаво за президент нараства.

fallback