Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поздрави военните, опитали да направят преврат срещу турския президент Реджеп Ердоган.

"Искам да поздравя достойните мъже, които се опитаха да отстранят сегашната власт в Турция. Вярно не успяха, но го направиха, сигурен съм, от чисто патриотични съображения и от желания да върнат Турция на пътя на светската държава", каза патриотът.

Oще по темата

Той изрази притеснение, че България скоро ще граничи с ислямска държава. Според Симеонов делото и заветите на Ататюрк вече окончателно са подменени с последната крачка на ликвидиране на всякаква опозиция.

"Страшно става, когато този човек остане без каквато и да е опозиция, а нещата вървят натам. Без всякаква опозиция човек става безконтролен. Много е страшно това, което гледаме два дни подред – улиците и площадите на големите турски градове са пълни и хората на викат "Турция акбар", а "Аллах акбар", посочи Симеонов пред Нова тв.

Той все пак успокои, че в краткосрочен план няма опасност за България, защото Турция сега има да решава вътрешните си проблеми.

"Като казвам Турция, имам предвид Реджеп Тайп Ердоган – човекът, който почти е овладял цялата власт в страната", каза още лидерът на НФСБ.

Според Симеонов обаче България трябва да вземе сериозни мерки по отношение на Турция в дългосрочен план.

"Не може да разчитаме на моментните хрумвания на един не особено стабилен политик, в случая президента на Турция", каза той и допълни, че трябва да вземем своите мерки, които да гарантират независимостта и сигурността на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

НС

преди 7 години

що го слушате тоа бургуджия?той е съдраните *** на българската политика

55

Български турчин

преди 7 години

"Той изрази притеснение, че България скоро ще граничи с ислямска държава. Според Симеонов..."Валери защо се приТисни бе, май се уплаши леко да не би по погрешка някой боен самолет да не завие на север към нас.Ей тъпчо марш от парламента, лаете като улични *** с онова прасе/каракачанов/, но като стана преврата в Турция се скрихте като мишоци.Видяхме ви що за патриоти сте оставете българи и турци да си живеят в мир, нямате наяжданка.Оня другия Сидеров пък зове, да затворим границите.АУУ

54

Анонимен

преди 7 години

А опитахте ли през мозила? Изглежда чудесно.

fallback