Снимка: Архив БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов поиска разследването на случая с детето, блъснато от джипа на кмета на Трън Станислав Николов, да продължи.

Oще по темата

"Днес от медиите се запознах със случая в Трън. Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани", написа Борисов в профила си във Facebook.

"Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност. Ако се докаже вина, следва да бъде понесена съдебна отговорност, както законът повелява", пише още Борисов.

Публикацията му е по повод случая от ноември 2015 година, когато кметът на Трън удря с джип 6-годишно дете пред училището в града. След инцидента Ивайло е настанен в болницата със спукан далак и разкъсан черен дроб.

Според протоколите в полицията обаче детето не било блъснато, а се е блъснало само в джипа. И така си е причинило средна телесна повреда.

По думите на майката на пострадалото дете със заплахи кметът успял да затвори устите и на част от очевидците.

Майката на детето поискала да бъдат разпитани повторно и другите свидетели, както и да бъде направена повторна автотехническа експертиза, но получила отказ от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 7 години

Разочарован си от кмета ли? Абе Бочко, те всичките ви кметове такива бе! Отде ги намерихте? Нагли, дебелокожи бандити...Аз работя в чужбина от 20 години висококвалифицирана работа, печеля по 8 хиляди паунда на месец и не мога да си позволя джип Туарег, а един селски кмет със заплата хиляда-две хиляди лева може? И тогава решават, че могат да газят когото и както си искат?

41

анонимен

преди 7 години

кмет от герб в трьн в галиче изнасвачьт иван от стрелча все отбор юнаци и как може хората оттези населени места да избират такива хора ами да не ходят д а гласуват сега не им ли е неудобноне се ли срамуват

40

Николай Пехливанов

преди 7 години

Има закони неписани - както две и три прави пет, на простите глави олисани - най - много отива им каскет

fallback