Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Съдът забрани регистрацията на новосформираната партия ДОСТ. Има ли дискриминация срещу ДОСТ, обясни в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR един от членовете на партията - Венцислав Каймаканов.

"Основният мотив за решението на съда е, че повечето от учредителите ни са етнически турци. Ако е пречка това, че някой носи различно име... това не може да е основен мотив. Не може на български граждани да им се отнема правото да се сдружават. Времето на смяната на имената отмина", коментира Венцислав Каймаканов.

Oще по темата

Той е убеден, че "крайните националисти се опитаха да заглушат идеите, по които беше създадена ДОСТ". Каймаканов добави, че основаването на ДОСТ е задължително и партията е българска.

"Вярваме, че нашата партия ще бъде регистрирана на следваща инстанция. Няма да променяме името - това е дълъг процес, а и няма защо. Изричането на думата "дост" не е агитация. Новият проект е задължителен, ДПС изчерпа своята роля в обществото. ДОСТ трябва да защитава интересите на всички български граждани", каза още той.

Каймаканов изрази увереност, че ДОСТ ще присъства в следващия парламент. "Имаме самочувствието на национална партия, която може да излъчи кандидат-президентска двойка", посочи още той.

Обвиненията, че ДОСТ е свързана пряко с Турция, Венцислав Каймаканов коментира по следния начин: "Не можем да слагаме ограда с 16-ата икономика в света, тази на Турция. Лютви Местан наистина беше там, но преди да отиде той направи среща с премиера. След като се върна отново се срещна с него, за да представи начина, по който е минало посещението му. ДОСТ няма връзка с политиката на Турция, това е несериозно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Vali vali potop

преди 7 години

Pey sarcee, Jegata pak doide,Jenata vesel,Decata i toi...:-)

26

Анонимен

преди 7 години

Защо ли всеки път, когато някой от Дост каже нещо, то винаги се оказва лъжа.

25

достаджия

преди 7 години

ДПС се изчерпа! Започва нова ера, ДОСТ ще счупи врата на олигархията, създадена от ДС

fallback