Снимка: архив Булфото
fallback

Всички политически партии с експертиза в енергетиката да обединят усилията си в търсене на разумно и прагматично решение на ситуацията с арбитража за "Белене” – за това призова на брифинг енергийният министър Теменужка Петкова, цитирана от "Фокус”.

По-рано днес от АБВ обявиха, че нейното присъствие в сектора е вредно. "Кой е вреден и кой е полезен ще покаже единствено и само времето, много се надявам полезните хора в енергетиката да бъдат много повече”, отговори Петкова.

По темата с "Белене”, за чийто реактор страната ни ще даде най-малко 550 млн. евро, тя отбеляза: "Смятам, че не е редно да се връщаме назад - кой е спрял проекта ,защо го е спрял, кой е виновен“. Петкова посочи, че Министерство на енергетиката, правителството и БЕХ не са спрели да работят по различни варианти във връзка с решението на арбитража.

По отношение на други критики на АБВ – за бездействие по "Южен поток” и за заведени от EVN и "Енерго-Про” арбитражни дела срещу България, министърът посочи, че става дума за последствия от действия по време на кабинета "Орешарски”.

Министър Петкова припомни, че от партията на Георги Първанов са били доскоро в управлението на страната. "По отношение на политиката в сектор "Енергетика“, ние имахме много добри и конструктивни отношения“, каза тя и посочи, че човекът, който в АБВ и в парламентарната им група е с най-голяма експертиза в тази област е Кирил Цочев.

"С този човек ние сме работили прекрасно, той има много сериозен принос и в промените в законодателството ,което направихме през миналата година“, заяви Петкова. Според нея е странно защо се е получила тази атака срещу сектора, при положение, че са имали добри отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Щерев

преди 7 години

Нали щеше да има още един реактор н Козлодуй? Его го приложението! При това със същите параметри на горивните касети!

34

Анонимен

преди 7 години

ТеменуШке *** дайте го на братята ромове тоа реактор ,и гледайте как за 24часа ще му намерят решението .......

33

Кракра

преди 7 години

Защо да търсим решение?Нали имаше референдум по въпроса,или това вас не ви интересува,плебса да гласува за вас,пък вие ще си правите каквото поискате.Впрочем защо не питате турците (Ердоган) нали след изнесеното съвещание в Истанбул решихте да спрете проекта?Сега пак ще остане на гърба на българският народ.

fallback