Снимка: архив Булфото

ДБГ на Меглена Кунева няма да издига партийци за президент.

Това обяви лидерката на среща със симпатизанти в Кубрат. "Търсим смел десен кандидат. Той ще бъде издигнат от РБ като политически субект, не от инициативен комитет", обясни вицепремиерът.

Кунева обясни, че президентският вот е мажоритарен избор, а от ДБГ, винаги са били консенсусни и са държали на единството в РБ.

"Блокът трябва да даде знак за единство през номинацията за президент. Имаме съгласие да е граждански кандидат", каза още тя. Симпатизантите на партията й подкрепили тази линия, информираха от пресцентъра на партията.

Профилът на кандидата за президент е на евроатлантик, родолюбец, почтен десен граждански ориентиран човек с ясна визия за развитието на президентската институция, ангажиран с борбота с корупцията и с евроатлантическата ориентация на страната. Така представи идеалният кандидат депутатът от ДБГ Димитър Делчев.

Той разясни, че до края на юли ще се правят номинациите и след това председателите на партиите ще се обединят около най-консенсусната за РБ фигура.

Делчев беше категоричен, че забавяне няма, защото никоя друга партия не е издигнала кандидат.

Той обърна внимание и на развитието на РБ. "Трябва да се променят органите на Блока, начините на вземане на решенията, да се подпише споразумение за изборите, както и да се върви към актуализация на сключеното учредително споразумение", каза още секретарят на Парламентарната група на РБ.

Кунева обясни, че като  председател на щаба на РБ, Найден Зеленогорски ще бъде мотор на кампанията, а Блокът ще стигне до единен силен кандидат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase