Снимка: Булфото, архив
fallback

Два месеца са достатъчни, за да се изгради една добра кампания за кандидат за президент, смята социологът Татяна Буруджиева.

Oще по темата

"Когато изваждаш кандидат-президента си по-рано, дебатът е политически по теми и каузи. Когато ги изваждаш в последния момент, кампанията се превръща в спринт между някакви личности", заяви тя.

Анализаторката настоя пред Нова тв, че от свои източници в ГЕРБ знае, че дори шефът на парламентарната група на партията Цветан Цветанов не е запознат с името на кандидата на партията на Бойко Борисов.

Буруджиева смята, че до момента няма кандидат от нито една партия, защото политическите сили не знаят кого да изберат.

"Два месеца са достатъчни, за да се изгради една добра кампания. За съжаление, имаме примери, когато една по-дълга кампания дава време за изключително грозни спекулации и кампании", коментира Георги Харизанов от Института за дясна политика. 

Според Буруджиева обаче и два месеца са напълно достатъчни, за да бъде атакуван, "оплют", който и да е кандидат.

Тя коментира, че все повече държавните институции се приближават до нелегитимност, защото се избират с по-малко то 50% от гласоподавателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Избирател

преди 7 години

Или Бойко Борецо или Цецо Крадецо един от двамата

14

Избирател

преди 7 години

Ми той ако знае каква нужда има от избори тогава - да се харчат излишни пари. Цецо крадецо да каже кой ще е толкоз. Няма защо да си играем на избори

13

Един

преди 7 години

Правилно че не го казват.Защото ще бъде оплют от главата до петите,но ще му кажат и како е вършил още от детската градина.

fallback