Снимка: архив, Bulphoto

В ГЕРБ са готови с кандидатурата за президент и вицепрезидент отпреди месец-два. "Септември е нормално да бъде извадена", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Мотив да обявят имената след два месеца е, че винаги, когато има предизборен период, обявени са кандидатури, има негативна кампания, каза Цветанов.

Още по темата

"Нашите хора се интересуват дали кандидатът ни ще се чувстват съпричастен към партията, или ще е външна фигура. Кандидатурата ще е тясно свързана с партията, но това не значи, че няма да бъде надпартиен, ако бъде избран за президент. Изборът на партиен човек е, за да бъде той по-отговорен и да му се търси отговорност, ако се наложи", каза Цветанов.

Цветанов обаче отрече партията му да чака от БСП първи да съобщят кандидатите си за "Дондуков 2". Той също така отказа да коментира дали ГЕРБ очакват подкрепа от ДПС на президентските избори.

По думите на Цветанов след избора на Корнелия Нинова за лидер на БСП се получил един по-добър заряд между опозиция и управляващи. "А когато БСП не говори истината, тя отслабва", каза Цветанов, като напомни за изявленията за спрените еврофондове.

На въпросите за стрелбата по Митьо Очите в Слънчев бряг Цветанов каза, че са изслушвали във вътрешната комисия шефовете на полицията в Бургас. "Отсъстваше най-важното в оперативната работа, привеждането в известност на този контингент. Когато се бориш срещу тежката организирана престъпност, трябва са си я привел в известност. Когато искаш да си ефективен и да работиш, трябва да познаваш контингента.

Цветанов допусна още, че в конкретния случай може да излезе, че жертвата е Митьо Очите. "За паркоместа инциденти с 30 човека не стават", каза Цветанов и допълни, че тази група работи на територията на Бургас от юли месец 2013 г. "Занимава се с организирана престъпна дейност, с разпространение на наркотици. За тези 3 г. тези лица не са били в необходимата оперативна известност", повтори той.

По повод идеята за тестове за наркотици за седмокласници, Цветанов заяви, че когато е за сигурността и здравето на децата, не трябва да се говори за пари. Много родители са притеснени, че децата им са станали зависими. Предстои дискусия в парламента, каза още той. Но най-важното е да съхраним децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase