Снимка: архив, Булфото
fallback

Информацията е основното оръжие срещу тероризма, настоя вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Ние следим много внимателно информацията, която достига до нас. Правим анализи всяка седмица, обсъждаме ситуацията, определяме нивото на рискове и това, което сме постигнали към момента е, че имаме един много ясен план, по който отделните институции, различните нива на управление в държавата действат в ситуация на повишена заплаха", отбеляза тя пред БНТ.

Бъчварова определи терористичната заплаха като обща за всички страни. Именно заради това, според нея е нужно налагане на общи стандарти. Вътрешният министър успокои, че службите ни са в непрекъснат обмен на информация с колегите си от Турция, Европа и САЩ.

Oще по темата

"Имаме предписание за това как се действа, ако не дай си боже имаме такова събитие" - каза тя - Това, което констатираме по отношение на последния случай, е че на практика ние сме взели всички мерки, които сме разписали, и отделните институции вече знаят отговорностите си и действат без изрични разпореждания", допълни тя.

Все пак, по информация, публикувана в турската преса, стана ясно, че службите в Анкара са имали информация за подготвен атентат на летище "Ататюрк", но така и не са успели го да спрат, сподели Бъчварова.

Вътрешната министърка сподели още, че след атентатите в Истанбул, мерките за сигурност на Летище София са засилени.

 

Вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че конкретна заплаха от терористичен акт в нашата страна няма.

"Гарантираме най-високата степен на сигурност. Не мога да кажа, че има конкретна заплаха, не мога да кажа, че сме и застраховани от такова едно събитие", каза МВР-шефката.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2016/06/29/konkretna-zaplaha-za-nas-niama-no-ne-sme-zastrahovani.307367
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

Добре че е Бъчварова да ни каже. Иначе едва ли щяхме да се сетим сами. Сега да ни покаже и как да умираме трудно, но красиво по време на атентат.

19

PPP

преди 7 години

Вие с едни мутри не можете да излезете на главакамо ли пък с терористи:))

18

Анонимен

преди 7 години

Вземете няколко урока от израелския МУСАД. Те знаят най добре как да получат информация и имат дългогодишен опит в борбата с ислямския терор. От тях ще разберете поне едно, че умерена арабска опозиция не съществува. Във всеки умерен арабски мюсюлманин се крие един терорист. Някой очаквал ли е че младежи от арабско потекло на които и родителите са родени в Европа ще започнат да се взривяват сред населението и да режат християнски гляви.

fallback