Снимка: архив Булфото
fallback

Партията на Владимир Путин "Единна Русия" и партията на Георги Първанов АБВ подписаха декларация за взаимодействие. Това стана по време на посещението на бившия президент и съпартийците му в Москва, за участие в 15-ия конгрес на управляващата формация.

В декларацията двете партии се споразумяват да подкрепят и полагат усилия за сваляне на международното напрежение, насърчаване на процеса на разведряване, укрепване на диалога и доверието и на общоевропейската регионална сигурност в Югоизточна Европа.

Oще по темата

Документът бе скрепен с подписите на зам.-шефа на АБВ Румен Петков и зам.-секретарят на Генералния съвет С.В. Железняк.

В декларацията се казва, че АБВ възприема Русия за "един от решаващите фактори в международната система за сигурност и важен участник в борбата на международната общност с новите заплахи и предизвикателства".

"Единна Русия" пък "се отнася с разбиране към генералната външнополитическа ориентация на България като държава-членка на ЕС и НАТО".

В документа се съдържа и очакване АБВ да съдейства за развитие на стратегическо партньорство между ЕС, НАТО и  Руската Федерация.

"АБВ и "Единна Русия" подчертават приоритета на енергийната политика, целяща осигуряването на стабилни доставки на прогресивни и екологично чисти, икономични енергоресурси", се казва още в общата декларация.

Двете партии се ангажират и да си оказват съдействие "за съхраняване и развитие на духовните, общочовешките и семейните ценности и опазване на християнските светини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Щирлиц

преди 7 години

Гладни сме,алчни сме,нагли сме!Сполука за България!

25

ККК

преди 7 години

Гоце вече и официално се призна за предател на българския народ .. не че не го знаехме де

24

Анонимен

преди 7 години

ПЪрванов е американски агент който се опитва да се сближи с Русия. Който му се върже на номерата значи се е подвел тотално. Всички наши политици са бити карти както и партийната система у нас тя си изживя времето . Скоро ще бъде пометена от масите и ще се избират само личности с чисто досие живели и учили само в БЪЛГАРИЯ! А не чужди агенти

fallback