Снимка: БТА, архив
fallback

Съдебното заседание по делото за регистрацията на най-новата партия ДОСТ, приключи в рамките на десетина минути.

От прокуратурата поискаха от Софийския градски съд /СГС/ да регистрира формация на Лютви Местан. Съдия Лилия Илиева ще обяви решението си до две седмици, съобщи БНР.

Oще по темата

Местан и останалите членове на ДОСТ, придружени от двама адвокати, дойдоха в съдебната зала с куфар с документи - същите, които вече бяха предоставили на съдия Илиева, след нейно изрично искане.

Заради уточненията, които градската съдийка поиска, за да реши дали да регистрира ДОСТ, сред които и да посочи кои са реформаторските сили в страната или каква е визията на партията за съдебната реформа, Лютви Местан поиска отвод на съдия Лилия Илиева, както и заради прекаленото бавене на делото.

Тя е отказала да се оттегли от случая, а лидерът на ДОСТ коментира, че приема това решение и вярва във върховенството на закона.

"Каквито и цели да сме дефинирали, ние казваме, че ще ги преследваме с конституционносъобразни, законосъобразни, легитимни, политически средства, чрез участие в законодателната, местната, а при определени условия, и в изпълнителната власт", каза Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ЦК на БКП

преди 7 години

Що са ни?! Вече имаме едни шалварести в парламента...

18

Анонимен

преди 7 години

До донNie sme v zemite na dedite si ,no ako ti ne mojesh da jiveesh zaedno s drugite etnosi zaedno prav ti put chak do SIBIR

17

дон

преди 7 години

до 18 е ние мнозинството да ви слугуваме те и гейовете са малцинствопо времето на Живков малцинствата имаха най много превилегияедин римски императо е каза да го духат малцинствата ще се съобразявате със българските закони като не ви изнася бего марш в турцияа защо се върнах те селд голямата екскурзия там май много боли

fallback