Снимка: БТА
fallback

Парламентарното сътрудничество, транспортната свързаност и реализацията на инфраструктурни проекти, които България предстои да развива, бяха основните теми на срещата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Чжан Дъцзян.

Българска парламентарна делегация, водена от Цецка Цачева, е на официално посещение в Китай, съобщи пресцентърът на Народното събрание.

Сътрудничеството между Общокитайското събрание на народните представители и българския парламент ще продължи да се развива, заяви на срещата председателят на китайския парламент Чжан Дъцзян. Според него има възможност за по-тесни контакти между парламентаристите от двете страни по линия на постоянните парламентарни комисии и на групите за приятелство в двете законодателни институции.

Между Китай и България има отлично политическо сътрудничество, основаващо се на доверие и приятелство, посочи на срещата председателят на Народното събрание. Тя подчерта, че потенциалът на България като част от големия пазар на ЕС и важното място на Китай в световната политика и икономика създават благоприятни предпоставки за задълбочаване на ползотворното и резултатно сътрудничество.

За нас приоритет е увеличаването на китайските инвестиции в България, разширяването на обема и разнообразието от български продукти на китайския пазар и стимулирането на туристическия обмен, заяви тя

В състава на делегацията, която е на официално посещение в Китай, са заместник-председателите на Народното събрание Янаки Стоилов, Красимир Каракачанов и Явор Нотев, съпредседателят на Групата за приятелство България - Китай Димитър Бойчев, членовете на Групата за приятелство България - Китай Джейхан Ибрямов, Борислав Миланов и Росен Петров, председателят на Комисията по отбрана Михо Михов, заместник-председателят на Комисията по културата и медиите Ирена Соколова, както и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

Тая са я пратили в Китай, щото май името и звучи доста китайско и е лесно за произнасяне от местните, та белким изпроси някоя инвестиция. Щото кранчето от към запад май взе нещо да пресъхва и скоро съвсем ще секне. Само не знам как ще се уреди въпросът с кражбите и комисионните...

21

Васо

преди 7 години

Умници са ни двечките. Едната ще намери двойник на дедо си, другата ще сподели опит със стар партиен функионер как се прави Лениниада. Добре ще ни представят пред китайските другари.

20

ognyanz

преди 7 години

Добре е да развиваме отношенията с Китай, но точно Цецка ли е най-подходяща за тая работа.

fallback