Найден Зеленогорски. Снимка: Булфото
fallback

Реформаторите потвърдиха верността си към НАТО в специална декларация от парламентарната трибуна.

От името на ръководството на Блока Найден Зеленогорски обяви, че формацията отстоява ценностите, гарантирани от пълноправното членство на страната в пакта. 

"Приобщаването на България към общия североатлантически и отбранителен съюз е безспорно и необратимо постижение на българската демокрация", каза Зеленогорски. Той допълни, че членството ни в НАТО изразявало дългогодишният стремеж на българите да се чувстват защитени и част от семейството на "демократичните и проспериращи нации". 

"РБ ще продължи да е гарант на демократичното развитие на България, ще отстоява участието на страната като коректен и предвидим партньор в евроатлантическите структури", каза Зеленогорски. 

Той допълни, че българският национален интерес е да участваме активно и отговорно в процесите по глобална и национална сигурност. "Отговорност на политиците и на партиите в България е да не допускаме злоупотреба със страховете на хората", завърши Зеленогорски.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

ognyang

преди 8 години

До солунския коментатор: Примерите ти са много избирателно подбрани. Ако трябва да изброявам колко пъти САЩ е била агресор няма да ми стигне мястото тук. Не е в наш интерес когато САЩ и Русия си делят сферите на влияние ние с нашата армия, сигурно по-малка и от тази на Албания, да се пъхаме между шамарите. А и нямаме какво да делим нито с едните, нито с другите. Колективна отбрана - да, но колективна агресия - не, благодарим.

24

СОЛУНСКИ

преди 8 години

кЪМ оГНЯНЦ и подобните им влечуги и безгръбначни. НАТО и ЕС не желаят воина. Русияя е агресорът и ако не си разбрал да ти припомня само с нящколко примера--Полша 1939г заедно с Хитлер ,Финландия ,България-05-09-1944 г ,БЛТИИСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ,Афганистан ,ГРУЗИЯ 2013 Г ,УКРАИНА 2014 Г ,грубото анексиране на Крим ,които никога не е бил руски ,а е по-скоро татарски ,Сирия сега .Има и още....

23

бг патриот

преди 8 години

Бъгария горд член на ЕС и НАТО

fallback