Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма комплекс, че някой може да е по-голям натовец от него.

"Ние, когато е трябвало, сме били максимално твърди. Не случайно и президентът Путин, и външният министър Лавров са ми размахвали пръст много пъти. Защото сега има много, които се правят на натовци", каза министър-председателят.

В края на миналата седмица на фона на информациите, че България може да се включи в обща флотилия с Румъния и Турция срещу Русия, Борисов бе цитиран да отказва с мотива, че на него война с Русия не му трябва.

Ден по-късно в извънредно изявление пред медиите Борисов, Росен Плевнелиев и военният министър Николай Ненчев обявиха, че България няма да участва във флотилия. Вчера пък премиерът обясни, че не си е измислил общата флотилия и че някой се е договарял зад гърба му.

Още по темата

"Когато е трябвало да си покажа характера, волята и да защитим националните интереси, сме го направили в пълния обем", категоричен бе днес Борисов.

"Нямам никакви комплекси, че някой може да е по-голям натовец от мен. Когато имаме сега реактори да спазаряваме и да видим какво ще правим по тая тема", каза още премиерът, имайки предвид решението на арбитража за "Белене".

"Политически всеки може да си изкарва дивиденти, но прагматиката казва друго", каза още министър-председателят. Той допълни, че разбира, че идват президентски избори и всеки иска да се направи на важен, но избори имало всяка година.

Премиерът направи коментара си във Врачанско, където е на обиколка, за да инспектира строителството на новите пътни отсечки в региона.

Той отново напомни за всички крупни суми, които кабинетът му е дал от началото на мандата си – 3,7 млрд. лв. за влоговете в КТБ, 1,7 млрд. лв. за сваляне на дефицита. Отделно били мостовете по магистралата.

"Те как не са паднали, като юфка бяха отдолу", каза Борисов. И допълни: "И паралелно трети лъч на метрото, северни тангенти, "Хемус" и какво ли не още... Дето се вика, единствено за Банкя пътя не съм направил".

Бойко Борисов изрази надежда през курортния сезон в хазната да влязат още приходи. Той напомни, че миналата година, там където са били пратени данъчни, полицаи и ДАНС от София, приходите от заведенията се вдигнали десет пъти.

Премиерът коментира и предстоящия след дни референдум за излизане от ЕС в Англия. Той прогнозира, че англичаните ще гласуват с 60-70% за оставането на страната в съюза.

"Кой иска да излезе от огромния общ пазар на Европа и поне 10 години да не може да се стабилизират системите? Какво ще стане с Лондонското сити, ще се измести на друго място?", попита той.

Бойко Борисов не избяга и от футболните въпроси. На питането кой от двата мача ще гледа утре, той отвърна: "И  двата, аз имам два телевизора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase