Снимка: архив Булфото
fallback

Не Турция, а "друга велика сила" проверява готовността на българското общество да приеме решителна военна конфронтация с Русия – както това са приели Полша, Литва, Латвия и Естония.

Това каза директорът на НИМ Божидар Димитров в коментар на предложението България, Румъния и Турция да сформират общ флот в Черно море.

Oще по темата

Професорът припомни, че преди 100 години българските войници не са имали проблем с това да се бият с руската армия и да я побеждават. Той обаче попита в ефира на bTV: "В случая какво ни прави Русия, че да влизаме в тази позиция на решителна военна конфронтация?".

Шефът на НИМ смята, че и южната ни съседка няма интерес да командва общ "флот", в който ние участваме с кораби от преди половин век и белгийски фрегати, купени на цената на старо желязо.

Според Димитров у нас бежанска вълна не може да се очаква. "Бежанският поток би тръгнал на малки групи – тази стена си върши работата", каза той.

Професорът обясни и че турските рибарски лодки, натоварени с мигранти, подминават България и се опитват да стигнат директно в Турция. Причината, според него, е че влезлите у нас се регистрират и това затваря пътя им към Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

БАРБА ЯНИ

преди 7 години

КРИМ Е ГРЪЦКИ !!ВЪН РУСКИТЕ ВАРВАРИ ОТ ГРЪЦКИТЕ ЗЕМИ.

76

ognyanz

преди 7 години

Хайде стига сте се упражнявали в русофобство. Нямаме какво да делим с Русия. А иначе всеки от съседите ни е отмъкнал по нещо - западни покрайнини, северна Добруджа, Беломорска Тракия. Ама за това си траем.

75

ЗАЩО МЪЛЧИТЕ?

преди 7 години

Историците трябва да напомнят за руската опасност,за Левски тръгнал сам да освобождава България, за да не попада под чуждо(руско) робство, за Санстефанския договор, в който НЯМА ДАТА ЗА НАПУСКАНЕ НА РУСКИТЕ ВОЙСКИ ОТ БЪЛГАРИЯ, за 32 ТОНА ЗЛАТО платени от България на Русия за ос за руския корпус сражавал се срещу българската армия в Македония и Добружа, за бомбардировките на Варна Балчик и други градове, за договорът на Хитлер и Сталин от 1939 до 1941година, за окупацията на България от русия 44г

fallback