Архив: Булфото

Депутатите от Патриотичния фронт останаха много доволни от решението на кабинета да отпусне още пари за оградата на границата с Турция, чиято цел е да спира бежанците.

Искането ни е от отдавна, припомни съпредседателят на групата на патриотите в парламента Валери Симеонов.

Освен това довършването на защитното съоръжение до края на тази година беше и едно от условията на ПФ за подкрепа на правителството.

Решението на Министерски съвет за отпускането на още 44 милиона лева е от днес, а до него се е стигнало след разговори на Симеонов с министри, които по думите му са осъзнали важността на решението.

Той уточни, че се е срещнал с финансовия министър Владислав Горанов, а за уговорката бил уведомен и премиерът Бойко Борисов.

"Искам да благодаря, въпреки че в българския парламент добрите новини и отношения не са на почит, но аз искам да го направя като почтен и честен човек. Искам да благодаря за решението на Министерски съвет, с което ще се завърши участъкът в Бургаска област - по течението на река Резовска", заяви Симеонов.

Очакванията на Патриотичния фронт са съоръжението да бъде готово най-късно до края на тази година. В момента има изградени над 130 километра, обясни Симеонов. До края на юли още 40 километра ограда по границата ще бъдат завършени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase