Снимка: Facebook
fallback

Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин похвали България за откриването на реконструираната компресорна станция "Петрич". Днес лентичката бе прерязана от премиера Бойко Борисов в присъствието на US-дипломата.

"Това е една решаваща стъпка към българската диверсификация и енергийна независимост, както и към енергийна сигурност и диверсификация за целия регион", каза Рубин цитиран от "Фокус". Посланикът добави, че четири открити подобни станции в рамките на толкова кратък период е безспорно голям успех.

На официалната церемония Рубин каза, че няма нужда от специално написани речи и опорни точки, защото за трети път участва с премиера в отриването на реализиран обект. Посланикът добави и че това е четвъртият пореден път, в който в официалната церемония се включват и американските фирми, които участват в проекта.

Американският посланик коментира и трагедията в Орландо, където 50 души загинаха при стрелба в гей дискотека, а над 50 други бяха ранени.

"Това е голяма трагедия", каза Рубин. Той призова всички да се замислят в какво общество живеем и какви законови промени трябва да бъдат извършени, за да се осигури безопасността на обществото.

По време на събитието стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е изпратил вчера съболезнователна телеграма във връзка с трагичния случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 7 години

А защо посланик на чужда страна се бърка в нашите работи, защо ни "хвали"? Бой се от даровете на данайците и от похвалите на хора, представители на държава, която руши всичко в света, под прикритието на "пролети" и грижа за демократизирането - ега ти демокрацията - кървави преврати, зверски убийства на законни държавни глави, следвани по тази причина от световни сътресения, нарушаване и разрушаване на хилядолетно изграждани цивилизационни ценности.

64

Анонимен

преди 7 години

А кога ще дойде деня когато ще падне зависимоста от САЩ

63

Анонимен

преди 7 години

Lvov не харесвам европейските цени на газа: 'Хората стават по-бедни'

fallback