Снимка: Булфото, архив

Всички, които бяха обявени за издирване след кървавата вендета в Слънчев бряг, са заловени. Само един продължава да се издирва. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова в кулоарите на парламента. 

МВР-шефката отрече информациите за вървящи с брадви и бухалки бандити по улиците на Слънчев бряг. "Нямало е и бронежилетки", каза Бъчварова. 

Вътрешният министър призова за повече отговорност сред хората, които коментират престрелката в най-големия ни курорт. "Толкова лъжи се изговориха, че всички трябва да ни е срам", каза Бъчварова.

Тя обяви, че най-вероятно ще "предприеме действия" срещу депутата от ДСБ Атанас Атанасов, който излъгал, че тя и премиерът били в Бургас вечерта на убийството в Слънчев бряг. 

Вътрешният министър отказа подробна информация кой е убиецът и какво кара МВР да мисли, че той е човекът, убил единия от гардовете на Митьо Очите. Тя не пожела да каже и версиите, по които се работи. Мотивите за мълчанието й - тече разследване. 

"Знаем хронологията, но ако ви кажа защо са се скарали, ще попреча на разследването. Компетентните органи ще го установят", отвърна тя на въпроса каква е причината за избухването на смъртоносния скандал между двете групировки. Бъчварова отново припомни, че поводът за "инцидента" има битов и личен характер. 

"Деянието не е подготвено, не може да говорим за стратегия на война, битка и т.н. Лични отношения са поводът. За да сме коректни професионалисти трябва да проверим всичко", каза още тя. 

Бъчварова отвърна задочно и на думите на премиера, който вчера зададе въпроса защо събралите се пред болницата авери на Очите не са били арестувани на място. "Хората пред болницата не са извършили престъпление", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase