Снимка: БТА
fallback

От цялата група на престъпния бос Димитър Желязков – Митьо Очите при стрелбата на 8 юни вечерта в Слънчев бряг, само той е бил с бронежилетка. Това отчете пред депутатите вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Въпреки критиките на премиера Бойко Борисов към полицията заради мелето пред ресторанта в най-известния ни курорт, МВР шефът не само защити подчинените си, ами дори ги похвали.

Oще по темата
"Има задържани, сред които и убиецът на Александър Алексиев. Прецедент е в последните години по отношение на стрелба по известни хора от престъпния свят, извършителят да е задържан непосредствено след стрелбата", отсече тя. По думите й вчера полицията е заловила 29 от 30- те лица, които са били обявени за издирвани и в момента само един се търси.

Бъчварова настоя, че до стрелбата се е стигнало заради конфликт между мъжа, с когото живее дъщерята на Митьо Очите, както го определи „предстоящ роднина на Желязков“, и собственика на ресторанта “4 YOU” за място за паркиране.

"При спречкването са си разменили думи и удари. След това малка част от близките на Очите са влезли в заведението, дошли са по един – двама, не са били в група, не са били с бронежилетки и не са били въоръжени“, увери МВР шефът.

Последвала е разпра, разменени са удари, произведени са изстрели, при стрелбата е убит един от близките на Очите – Александър Алексиев, ранени са трима, един от които Митьо Очите. От мястото на стрелбата са иззети две огнестрелни оръжия и нож, както и около 30 гилзи, продължи с обясненията Бъчварова.

Има образувано досъдебно производство за убийството на Алексиев, както и за опит за убийство на Митьо Очите.

През тази нощ е проведена полицейска акция в цялата страна, като са проверени 3194 лица, 238 лица които представляват интерес, 90 лица са задържани, има образувани 34 разследвания, отчете Бъчварова.

Зам.-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев пък уточни, че в областната дирекция на МВР в Бургас не е имало данни за напрежение между двете престъпни групи, нито пък е имало сигнали за финансови неуредици между тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 7 години

Защо трябва да ни занимават и да ни пука за мутрите. Те са за отстрелване. Да ги оставят да се избиват. Като имаме премиер мутра ще имаме мутренска държава. Да се надяваме и него да го отстрелят. Къде Митьо Очите, там и Боко Тиквата.

69

Анонимен

преди 7 години

Повече ме интересува защо Митьо не го поемат фелдшерите от Бургаския затвор, ами хвърчат лекари от София и Стара Загора? Това да не е Кенеди бе другари? И откъде намерихте 80 банки кръв и плазма за него докато другите спешни пациенти купуват по 1-2 банки от хепатитните ц"ани пред Пирогов?

68

Анонимен

преди 7 години

Детската учителка пак се изказа на място. Тази леличка философия ли беше завършила, или друга относима към силовите структури специалност? Много е адекватна и много ми харесва - отлично назначение!!! Пък Митьо и жилетката не го спаси както се видя, тъй че да не му завижда много другарката Бъчварка. И друг път да гледа къде паркира ако прескочи трапа.

fallback