Снимка: Архив БТА
fallback

Парламентът отказа да включи в дневния ред на парламента декларация, с която да обяви за грешка участието на България във войната в Ирак през 2003 година. 

Предложението направи независимият депутат Велизар Енчев. Според него след последните терористични атаки в Европа се налага преоценка на изпращането на български военен контингент в Ирак. Решението за това бе взето от 39-тото НС през 2003 г. 

Енчев поиска сегашното Народното събрание да обяви, че решението за изпращане на контингент е базирано на неправилна информацая, подадена от НДСВ.

"Това е тежка политическа грешка, която ни вкара в несправедлива война", каза Енчев и поиска тази констатация да бъде приета в декларация от депутатите. 

"След тази грешка се окървавиха Сирия, Либия, Йемен. 43-то НС стриктно ще спазва международното право и няма да потъпква суверeнитета на независими държави", е сред констатациите, които Енчев поиска да станат декларация на парламента. 

Мнозинството от депутатите обаче отхвърли искането. То бе подкрепено от 31 депутати, 48 бяха против, а 53 се въздържаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

Пожелавам децата на всички депутати гласували против предложението на Велизар Енчев в най-скоро време да се срещнат с убитите български войници в Кербала.

15

Спартак

преди 7 години

А великия защитник на интересите на българския народ, пишман референдумецът Слави Трифонов навремето накара майките на убитите в Ирак войници да кажат в ефир, че загубата на децата им не била напразна и безсмислена, а за някаква си велика патриотична кауза, разбираш ли. И горките женици потопени в скръб и поради тази причина неосъзнаващи ясно реалността повтаряха мантрите на учиндолския продажник. Грозна сцена. А истината е че синовете им загинаха абсолютно ненужно за чужди интереси.

14

Анонимен

преди 7 години

Соросовите кретенчета продължават с тая мантра за Комунизма..А бе (умни и красиви) ,К,ъв комунизъм ви гони бре,ми ,че точно вашитен евроатлантически триполови шефове във Вашингтон и Брюксел като фалшифицираха последните избори за президент в Австрия и назначиха един (зелен) който сам си признава ,че е отявлен комунист и марксист и всич1ко това да не стане президент националист.Така,че заебете я тая изтуъркана плоча за (комунизма) след като вашите си назначават на власт зелени комунисти

fallback