Снимка: Булфото

Бизнесменът и независим кандидат за президент Веселин Марешки ще обяви утре създаването на Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република". То ще бъде неполитическа организация, съобщиха от екипа му.

Още по темата

В деня на Ботев и загиналите за свободата на България, от 13:00 ч. пред паметника на Христо Ботев на площад "Възраждане" бизнесменът ще поднесе венец и цветя, а веднага след това ще обяви и създаването на новата организация.

Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република" ще заложи на обединяването на усилията и работата на експерти от различни нива, които да допринесат за създаването и, по възможност, интегрирането в обществения живот на практически решения, водещи до подобряването на живота и стандарта на българите, отчитат създателите на движението.

Същевременно Веселин Марешки изпрати приветствие към новоизбрания Президент на Австрия Александър Ван дер Белен.

"Аз и хората, които подкрепят нашите каузи, също като Вас сме достигнали до изводите, че има нужда от промяна в системата - промяна, която да доведе до по-качествен живот в едно добре подредено и стабилно общество.

Изборът на независим кандидат е послание към традиционните политически сили, че идва време, в което управлението на държавите ще бъде поверено в ръцете на експерти, на хора, които предлагат и реализират конкретни решения, а не дават само празни обещания", се казва в текста на писмото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase