Снимка: архив Булфото
fallback

Нов политически съюз обявиха АБВ и две от формациите в групата на БДЦ - "Гергьовден" и Народен съюз. Поредното политическо обединение бе представено официално от представители на трите формации.

Съюзът бе обявен от депутата Светлин Танчев, който в миналия мандат на парламента беше народен представител от ГЕРБ, в този влезе като избраник на Николай Бареков в ББЦ, а сега е част от Народен съюз.

"Създава се политически и парламентарен съвет между АБВ, Народен съюз и Гергьовден", каза той. Танчев обясни, че обединението ще подготвя законодателни инициативи и ще контролира изпълнителната власт.

Основните сфери на взаимодействие между трите формации щели да бъдат борбата с корупцията, съдебната реформа, социалната политика, демографското развитие, външната политика и националната сигурност.

Танчев съобщи, че трите политически сили ще изтеглят и преразгледат внесените по отделно законодателни инициативи, за да паснат на политиката на съвета.

Зам.-шефът на АБВ Румен Петков обясни, че трите партии няма да правят коалиция, а създаденото обединение вероятно ще се разшири с още формации.

"Неслучайно говорим за съвет. Ние запазваме идентичността си, но стремежът ни е да запазим тази алтернатива на властта, която липсва", каза още зам.-шефът на АБВ.

Светлин Танчев пък се възмути, че все още няма кандидати за президент и че вероятно те ще бъдат обявени в навечерието на предизборната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Селянин

преди 7 години

Тосподи , дай акъл на тоз народ, нали си българин. Разни кр...етени се гаврят с него. Докога? Това не България, а ***. Жалко, много жалко, че един народ доказал себе си повече от 14 века изведнъж се скапа.

15

до предишния

преди 7 години

Така е, но имат най-важното (за тях) - апетит!

14

Анонимен

преди 7 години

Нито са комунисти, нито са либерали. Нито са леви, нито са десни. Нито националисти, нито интернационалисти. Нямат идея. Нямат позиция.Зайци. Политическа протоплазма.

fallback