Снимка: архив, БТА
fallback

Факт е, че ДПС ще играе основна роля на президентските избори, заяви в село Медовец, община Дългопол, председателят на партията Мустафа Карадайъ.

По думите му силата на ДПС също е факт и това ще се види в резултатите от президентския вот.

На въпрос какъв кандидат би подкрепила партията на президентските избори Карадайъ отговори : "Демократ".

"България има нужда от демократично управление, което категорично го няма в момента", заяви още той.

Според него днес сме свидетели как се погазва Конституцията на страната и това е риск за демокрацията.

Председателят на ДПС, който се включи в отбелязването на 27-годишнината от трагичните събития през май в село Медовец, заяви в словото си от трибуната, че никой отвън или отвътре не може да раздели партията.

Той допълни, че партията трябва да съхрани единството си и на предстоящите президентски избори да покаже, че без ДПС не може, за да може след тях веднага партията да участва в следващата изпълнителна власт.

Запитан дали след президентските избори ще има предсрочен парламентарен вот, председателят на ДПС отвърна с думите: "България има нужда от демокрация".

Във възпоменателния митинг, който се проведе при засилено присъствие на полиция и жандармерия, се включиха представители на централното ръководство на ДПС, европейски и национални депутати.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

До: Мустафа

преди 7 години

До Мустафа Карадъйъ - момче ти ако наистина си османски турчин покажи го без да се колеабеш но ако си някакъв Къзълбашин или Татарин напусни на секундата без бой

16

Анонимен

преди 7 години

Европейския Съд само може да каже за Дело Възродителен Процес , тоест Държавата в този случаи е подсъдима

15

Анонимен

преди 7 години

СПРЕТЕ ДА ВАДИТЕ СКЕЛЕТИ ОТ ГАРДЕРОБА, СПРЕТЕ ДА РАЗДЕЛЯТЕ БЪЛГАРИЯ, СПРЕТЕ ДА РЕЗИЛИТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ - НАЙ ТРУДОЛЮБИВАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, КОГАТО СЪМ МИНАВАЛА КРАЙ ТУРСКИТЕ СЕЛА- ВСИЧКО ПОТЪНАЛО В ЦВЕТЯ, ПРИБРАНО , ПОДРЕДЕНО- ВИЕ БЕ ХАЙЕРСЪЗИ КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ТЯХ- ВИСОКИ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ, ВИСОКИ ПЕНСИИ, ОТВОРИХТЕ РАБОТНИ МЕСТА, ВИСОКИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ НА ПРОДУКЦИЯТА- КАКВО ОСВЕН ДА СИ ЯХАТЕ ЛЕТЯЩИТЕ ЧИНИИ И ДА ТРЪБИТЕ ЧЕ ЖИВЕЕТЕ ЕДИН ЖИВОТ И ЗАТОВА ПЕРЕТЕ ПАРИ ПРЕД ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ...

fallback