Снимка: архив, Булфото
fallback

Процесите с това, което наричаме съдебна реформа досега са били и продължителни във времето, и безкрайно политизирани. Те са се използвали по един или друг начин – от една или друга политическа сила, за да бъде налагано нейно виждане. Мисля, че е време вече нещо да се случи в тази област, която наричаме съдебна реформа, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред БНР.

"Предсрочни избори, независимо от това дали ще ги има, или не – по никакъв начин не бива да влияят на процесите, които са започнали", категоричен е обвинител № 1.

"За първи път от много време лични противоречия са загърбени, за първи път от много време има много рационален и консенсусен подход, включително и от страна на Министерството на правосъдието.

За първи път имаме законопроекти, за които се говори от години и които поне на 95% са готови. Това са вторият пакет от измененията на Закона за съдебната власт, НПК, Законът за мерките за противодействие на тероризма", подчерта Цацаров.

Според него тече процес, "който не би трябвало да се влияе от каквито и да е събития на политическата сцена".

"Съвсем скоро МС трябва да внесе всички законопроекти. Ако от там нататък говорят страстите или тънки политически сметки, тогава би станало зле. Тогава бихме се върнали в изходна точка", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Е

преди 7 години

"Пременил се Илия, погледнал се- па у тия". Така ще стане и с нашата съдебна реформа- просто такава няма.Никой не смее нито на съдии, нито на адвокати /в доверителните сметки/, нито на лични лекари да види колко пари постъпват, къде ходят на екскурзии, какви имоти , коли имат те и техните семейства и роднини, и какъв доход са декларирали? Как личен лекър отчита само два фискални бона за деня, а е издал над 15 направления или амбулаторни листа за които, получил такса 2,90лв.

36

Тото

преди 7 години

Абе цаца, кво напрай с КТБто бе?

35

Ddd

преди 7 години

Що е то съдебна реформа и има ли тя почва у нас?

fallback