Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан нарече поведението на ДПС в Джебел "срам и позор". Думите му идват ден след като бе освиркан от привърженици на бившата си партия в родопския град.

Ръководствата на ДПС и ДОСТ се засякоха в Джебел, където отбелязаха поотделно майските събития, свързани с Възродителния процес.

Днес Местан обяви, че с освиркванията на площада вчера ДПС са освиркали себе си. Според него до езика на крясъка прибягва този, който няма реални политически послания.

Още по темата

Местан заяви, че това е било проява на политическо безсилие. По думите му на площада в Джебел е имало до три пъти повече привърженици на ДОСТ, но заради призив на ръководството на партията, те са запазили спокойствие и са проявили висока политическа култура, съобщи bTV.

Според Местан празник, който е на целия град, не трябва да се партизира. Той за сетен път призова президента, премиера и всички демократични партии да включат майските тържества в официалния календар на българската демокрация и да се отбелязват с държавен протокол.

Лютви Местан заяви, че продължава процесът на набиране на членска маса на новата партия и към момента ДОСТ има над 14 000 членове.

"Най-вероятно това поражда страх и обяснява и силната агресия към ДОСТ", коментира той.

По думите му от ДПС се държат като хора, загубили каузата си и разчитат на партийна номенклатура и на груба сила.

"Това е характеристика на всяка тоталитарна система към нейния край, точно преди края си изглеждат много силни", каза още Лютви Местан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase