Снимка: Булфото, архив
fallback

ГЕРБ няма да бъде провокатор и няма да бъде агресивен в поведението си спрямо политическите опоненти, независимо дали те са част от партиите, които формират парламентарното мнозинство, или опозиционните партии в лицето на БСП и ДПС.

Това каза във Велико Търново председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Изводът след изборите за 41-ия и 42-ия парламент е, че взаимното провокиране не води до нищо добро и ни отдалечава от националните приоритети, то задоволява една много малка част от политическите цели, които си поставят партиите, но не са в услуга на обществените интереси, отбеляза той.

Цветанов коментира, че политическото решение на АБВ да излезе от властта е било взето много бързо след конгреса на БСП. Той предположи, че това може би е свързано с предстоящите президентски избори и с промяната в ръководството на БСП. Според него целта е да се направи една силна ос между АБВ, БСП и други леви организации, които да могат да издигнат общ кандидат за президент.

Цветан Цветанов даде висока оценка на усилията на Ивайло Калфин като социален министър за приемането на пенсионната реформа, цитиран от БТА.

Той благодари на президента Росен Плевнелиев за твърдата позиция по отношение на номинацията му за втори мандат, направена от ДСБ. Така се спряха всички спекулации, породени от "една такава интрига, която има политически замисъл, но не обслужва интересите на държавата", смята Цветанов.

Той заяви, че във вторник парламентарната група на ГЕРБ ще излезе с официална позиция по отношение на ветото на президента за Изборния кодекс.

Цветанов поздрави Поли Генова за представянето й на Евровизия, но отбеляза, че не е естествено този успех да бъде обвързван с политически коментари.

На журналистически въпрос дали отказът на Томислав Дончев да бъде номиниран за министър на социалната политика означава, че той може да бъде кандидатура на ГЕРБ за предстоящите президентски избори, Цветанов заяви категорично, че в партията това не е обсъждано.

Партия ГЕРБ има готова предизборна стратегия за предстоящия президентски вот, с която Цветан Цветанов ще запознае премиерът Бойко Борисов на 30 май, когато двамата ще пътуват за Люксембург във връзка с отбелязването на 40 години от основаването на ЕНП.

Заместник-председателят на ГЕРБ уточни, че от началото на годината е посетил 25 областни структури на партията и констатацията е, че организационният и политическият живот е на високо ниво.

Във Велико Търново Цветан Цветанов и областният председател на ГЕРБ Даниел Панов се срещнаха с ученици, които ще участват в похода "По стъпките на Ботевата чета". Цветанов им връчи дарение от 3200 лева, събрани по време на благотворителна инициатива за рождения му ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Аплдисменти

преди 7 години

Във Велико Търново Цветан Цветанов и областният председател на ГЕРБ Даниел Панов се срещнаха с ученици, които ще участват в похода "По стъпките на Ботевата чета". Цветанов им връчи дарение от 3200 лева, събрани по време на благотворителна инициатива за рождения му ден.

21

Анонимен

преди 7 години

Вече втори мандат ог Гроб само провокации, агресия и фалшификации. А от утре изведнъж - ангели. На кого ги разправя тия?

20

анонимна.

преди 7 години

Казвате господин премиер,че сте построили заводи.Колко и къде?! Да построиха си вашите хора къщи като прогимназий и с " малките заплати"- по 6-7 апартамента.Такова ли трябва да бъде строителството в България?!!!

fallback