Снимка: Булфото
fallback

Мога да се съглася или откажа, ако ме поканите на кафе. Във висшата държавна служба такива неща няма. Така вицепремиерът Томислав Дончев отвърна на въпроса дали е отказал да стане социален министър.

Информацията за това, че Дончев е номиниран за поста, но се е отказал дойде вчера и днес от шефа на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.  

По-рано днес Борисов също отрече Дончев да е отказал да стане социален министър.

"Дончев е от войниците в ГЕРБ, той няма шанс да откаже нещо, ако партията или аз го искаме", обясни премиерът.  

Дончев пък поясни, че няма представа откъде е дошло недоразумението, че е бил номиниран, но е отказал.

"В последните два дни бях в Лондон с премиера. Аз предложение по телефон и в писмен вид не съм получавал да изпълнявам подобна функция", каза вицепремиерът и обясни, че с Борисов коментирали различни сценарии след оставката на Ивайло Калфин, но вариант той да поеме поста не е имало.

"А и простете, ако човек става за всичко, той по всяка вероятност не става за нищо", отсече Дончев.  

Той повтори и казаното от Борисов по-рано, че отговаря за три тежки ресора. Поемането на министерския пост би попречило да си върши работата с енергията, която иска.  

"Това би довело до щети за всичко останало, с което се занимавам", категоричен бе Томислав Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Ха ха

преди 7 години

До Батко виБатеее, този служба не отказва, а кокал едва ли!

9

Анонимен

преди 7 години

И коя е тази длъжност, която чичо Том успя успя да довърши, че да се хвали с някакви реални успехи? Изкара ли кметството докрай? Колко време управляваше европейските пари като министър? Колкото да пуска лафове като "За краткото време, когато ние бяхме на пост..." А депутат колко време беше и какво успя да свърши? И сега като вице няма да я изкара дълго. Но явно така, без нищо реално, най-лесно се изпълва визитната картичка.

8

Бай Митко

преди 7 години

Този всезнайко с Краси Велчев,дали си спомнщт колко отнесоха/$/ от водния цикъл на Габрово??? Пълен е с празни приказки!

fallback