Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Случващото се в страната хич не прави привлекателна идеята за предсрочни парламентарни избори, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в оставка Ивайло Калфин по повод решението на АБВ да излезе от управляващата коалиция.

"Те не са добра опция, не водят до стабилност, но всичко е в ръцете на управляващите. Пред тях има две опции – преформатиране на кабинета и предсрочни избори", посочи още Ивайло Калфин.

Oще по темата

Както Dnes.bg писа, Националният съвет на АБВ реши вчера партията да напусне управляващото мнозинство, а Ивайло Калфин да бъде изтеглен от правителството. За да излезе от управление партията обаче, е нужно решение на Конгреса на партията, който ще се проведе в неделя. По-късно през деня Калфин подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов я прие.

"Това беше решение на Националния съвет на АБВ и аз изпълнявам това решение", коментира Калфин пред БНТ.

По думите му има редица сектори, за които хората на Първанов неведнъж са посочвали, че реформите се бавят. Нарушени били и принципите на комуникацията. Това довело до натрупване на проблеми, свързани с начина, по който се управлява страната. Според Калфин това по естествен начин е довело до оттеглянето на подкрепата на АБВ към правителството.

Ивайло Калфин бе категоричен, че към момента не гледа към президентските избори като кандидат.

"В АБВ все още не сме обсъждали кандидатура. Това е процес, който предстои да мине, тъй като президентските избори са важни", каза вицепремиерът в оставка.

Калфин призна също, че е работил комфортно в правителството и, че е имал добри условия да върши работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 7 години

До До 26 Какви по големи бели от това което сториха Червеното котило -ГЕРБ и Сие .за 5-6 години .Турцизиране на Б/я. Посегателство и поругаване на Историята и турското насилие и иго .Обезличаване на титаните на Националното ни Възраждене ,поети и революционери . Гаврата със Апостола и лъжата .,,Който ни освободи ,той ще ни пороби ,,Милиарди заеми ,иономическа немощ ,беззаконие на ,,моят брат Ердоган ,,и Турция. Потурнаците са по лоши и от турците КЬОРАВ ЛИ СИ ????

25

Анонимен

преди 7 години

До Ани На чужд гръб и 50 милиарда заеми са малко ,камо ли 40 години преход.И така си вършат работата ,че корупцията ,престъпността ,кражбите и ,,усвояването ,,криминалните престъпления ,демагогията ,популизма ,геноцида над българите ,са водещи въвь вършещите ,,си работата ГЕРБ. Герб след провала на първото и сега второто управление окончателно доказаха , че интересите на България и българският народ са чужди зя тях .Демагогия и популизъм . И загиваща българия.

24

Анонимен

преди 7 години

Ако тоя, бъде издигнат за прецедент това означава, че целта е да се осигури избиране на човека на ГЕРБ,независимо кой ще бъде ,па дори и ,,магаре ,,да издигнат .

fallback