Накъде ще поеме БСП с новия лидер Корнелия Нинова? Снимка: БТА
fallback

Изненадващо или не, Корнелия Нинова бе избрана за нов председател на БСП в неделя. Тя спечели балотажа за лидерската битка с 46 гласа преднина пред опонента си и досегашен лидер на партията Михаил Миков, а след това стана и лидер на ПГ на партията.

Oще по темата

Новият председател на БСП се закани, че е готова да води партията със здрав юмрук и ще работи за предсрочни парламентарни избори.

Накъде ще поеме БСП с новия лидер Корнелия Нинова? Този въпрос зададе екипът на Dnes.bg на своите читатели в традиционната ни анкета. В нея участие взеха близо 950 души.

Оказа се, че мнозинството от нашите читатели не очакват сериозни промени в действията на левицата, въпреки смяната на лидера. 39% от анкетираните са отговорили, че нещата в БСП се променят изключително рядко и трудно и няма повод да се смята, че със смяната на лидера ще има някаква драстична промяна за левицата.

14% от участвалите в анкетата са оптимисти за бъдещето на БСП с новия лидер и смятат, че партията ще се реформира и ще стане европейска лява партия.

Други 15% пък очакват, че в крайна сметка социалистите ще постигнат една от целите си с новия лидер и ще предизвикат скоро предсрочни избори и ще се върнат във властта.

Черни краски за левицата с лидер Корнелия Нинова чертаят 9% от читателите. Според тях със смяната на властта на "Позитано" 20 ще настъпи разкол  и БСП ще западне.

В заключение 23% от анкетираните посочват, че темата не им е особено интересна, защото не се интересуват от бъдещето на социализма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 8 години

Преди беше от СДС,но новото и лице е от БСП!

71

Анонимен

преди 8 години

червените прасета вече си имат свиняя майка с - МИШО водката бе по весело

70

гербер

преди 8 години

спокоен съм за изборите пак ще бием както винаги

fallback