Снимка: архив Bulphoto
fallback

Насред политическия трус, предизвикан от излизането на АБВ от властта и оставката на социалния министър Ивайло Калфин, традиционният блиц контрол в парламента отпадна. Причината е в неотложни ангажименти на премиера и заместниците му.  

Според правилника на парламента в блиц контрола, който се провежда в началото на всеки месец, участват само премиера и вицепремиерите. Борисов, Румяна Бъчварова и Томислав Дончев обаче имат ангажименти в чужбина, стана ясно от съобщение на шефката на Народното събрание Цецка Цачева.  

Меглена Кунева също има ангажименти, а вицепремиерът в оставка Ивайло Калфин отказва участие, информира още тя.  

Това предизвика протест сред опозицията. "България е парламентарна република, премиерът и вицепремиерите са длъжни да се съобразяват с дневния ред на парламента", обяви от трибуната новият зам.-шеф на групата на БСП Румен Гечев. Той призова Цачева да насрочи друг ден за блицконтрол до края на седмицата.  

Шефката на парламента обаче отвърна, че това е невъзможно. Въпросът вече бил повдигнат от ДПС по време на председателския съвет тази сутрин, Цачева направила опит да определи друга дата, но се оказало, че ангажиментите на Борисов и заместниците му не позволяват това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Има съд

преди 7 години

Пишат,че Бойко се уплашил.Е,от какво?Ще го освиркат?Цачева ще закрие заседанието ище накаже невъзпитаните.Ще му поискат оставката?Искаха я и разбраха,че са малко.Ще му търсята някаква сметка?Избирателите могат това на избори.Да,уплашил се е,оттова,че ще му загубят времето с партизанщините си,с желанието си да се изяват ипокажат като народна съвест.Много знаем за съвестта им като конвертируема валута.Като са честни и безгрешни,да подадат сигнал до прокуратурата та грешните да бъдатосъдени!

28

румен

преди 7 години

Борисов и министрите РАБОТЯТ , за разлика от пля...лата в Парламента, а блиц-контроли - всеки ден !

27

Анонимен

преди 7 години

> Причината е в неотложни ангажименти на премиера и заместниците муЕ какви са тези ангажименти в работно време :)???Боко се осрЪ и избяга. Бягай, Боко, бягой. Времето наближава.

fallback