Снимка: Bulgaria On Air
fallback

България има нужда от нов модел, различен от модела "Борисов", заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

По думите му страната ни има нужда от модел, който я води към социалната държава, която мисли и за децата, и за възрастните.

"Видно е, че тази четворна коалиция трудно може да се оправи в претенциите и исканията на всеки един от участниците за един или друг пост. Тази коалиция беше родена с грях към хората на база на личните амбиции и интереси на една или друга политическа сила", посочи Паргов.

Според него 2018 година е ключова за България заради първото председателство на страната ни на ЕС. "Представете си, ако влезем с такава коалиция, която се кара неизменно", подчерта той.

Паргов смята, че промяната в БСП се случи въпреки схващанията, че жена не може да стане лидер и то на столетницата, и че действащият лидер никога не отстъпва.

Той посочи, че изборът на Корнелия Нинова за председател на БСП е зареден с много надежда и очаквания за промяна вътре в партията.

На въпрос дали Нинова е хардлайнер в сравнение с Михаил Миков, Калоян Паргов заяви, че "определено можем да кажем, че прилича на желязна лейди".

"Лявото в момента е в един етап, в който трябва да осъзнае и да намери пътя един към друг, тъй като предстоят тежки президентски избори, които са решаващи и са основа за промяна на модела на управление след това", посочи още лидерът на столичните социалисти. Според него в момента структурите са оставени да се оправят сами.

"Ние сме един цял организъм, който трябва да работи като четиритактов двигател", добави той.

На въпрос дали трябва БСП и АБВ да бъдат заедно на президентския вот, Калоян Паргов каза, че БСП може и трябва да си партнира не само с партиите от "БСП Лява България", с които е в коалиция, но и с други политически сили, които заявяват присъствие в лявото пространство за постигането на една или друга цел.

Повече четете на сайта на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Овчар

преди 7 години

А бе, на другарете не им ли раздадоха по една гега на технийо конгрес ,поне да пасат *** като не стават за друго??

12

Анонимен

преди 7 години

този пък, откъде изпълзя!

11

Анонимен

преди 7 години

БСП може да спечели избирателите само ако има за предсадетел млад човек, необвързан с комерсиални връзки. Такъв би могъл да бъде и Калоян Паргов. Крайно време е партията да узрее за такъв избор. Всичко друго е притоплено ястие.

fallback