Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Не съм писал писмо на всички българи зад граница, а на една протестърка, на Елена Хамбарджиева, която е от "Протестна мрежа" и живее в Лондон. Нека не се генерализира въпросът с писмото, то е лично, макар че подчертавам дебело - не се отказвам от нито една дума. Защото тези, които разлайват кучетата и искат налагането на вето, са от "Протестна мрежа". Ако трябва, отново ще напиша такова писмо по правилото на българската поговорка: "На зло куче, зъл прът".

Това заяви в първо в ефира на Bulgaria ON AIR съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, относно острите си изказвания, свързани с промените в Изборния кодекс. Той разказа и защо е решил да напише въпросното послание на Хамбарджиева.

"Провокира ме тяхното писмо (На "Протестна мрежа" - бел. ред.), което бяха изпратили до парламентарната група на Патриотичния фронт, както и до всички медии, в което бяха приложили няколко снимки от Лондон, на които се виджа как българи са протестирали. Те се оказаха 5-6 човека на снимката, с децата си", каза Симеонов.

Той подчерта, че именно българите в Лондон "имат неограничено право да гласуват в българското посолство там.

По думите на Симеонов гражданското недоволство е било организирано с цел да бъде наложено вето върху промените в Изборния кодекс.

На въпрос дали ще подаде оставка, Симеонов отговори: "Оставката ми е я искат от "Протестна мрежа", и продължи - "Нищо няма да прогнозирам, ще изчакам да видя какво ще е поведението на президента, но искам да го предупредя, че той ще трябва да поеме после отговорността за своето вето, така както ние сме поели отговорността от нашите промени в Ибзорния кодекс".

Запитан дали очаква, че на днешната среща между премиера Борисов и сънародниците ни в чужбина ще се стигне до споразумение, съпредседателят на Патриотичния фронт отговори, че не може да има споразумение след приет от НС закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Психопат

преди 7 години

Борисов и Симеонов явно играят заедно театър "ТОПЛО-СТУДЕНО". Само ролите им са различни - единият играе ролята на "доброто ченге", а другият - на "лошото ченге". Имам чувството, обаче, че "лошото ченге" се е поболяло и страда от тежка форма на параноя, по-точно от "мания за конспирации". Основният му "заподозрян" конспиратор е Президента !

131

Тричо

преди 7 години

Маса народ се ловят на елементарен трик на мафията. Мафията оплюва в аванс потенциалните си противници, и когато дойде момента, започват "Тия са ония бе.." Така беше с всички неудобни на статуквото от 25 години насам. "Протестърите" са трън в петата на олигархията и бяха оплюти старателно в мафиотските медии. Сега,като някой се опъне на мутрополитиците, те вадят плашилото "тоя е протестър" зарежете го. С тия си изхвърляния Симеонов само доказва, че е част от мутрополитиката - мутро-патрЕотин..

130

Кюстендилци

преди 7 години

Всички в "протестна мрежа" са червени *** с пари извън граница!

fallback