Снимка: Булфото, архив

Борбата с корупцията не е работа на министрите и премиера, България трябва да има независима съдебна система и прокурор, а не да седнат с премиера на едно диванче и да избират кой да ударят и кой да не ударят. Когато се създаде един такъв дует, той слага и чадъра върху корупцията. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV.

Според него борбата с корупцията е неефективна.

Още по темата

"Посоката да ударим корупцията, ако е истинска цел, се прави както е в Румъния и постига ефекти като в Румъния", категоричен е той.

Лидерът на ДСБ смята, че това си личало от липсата на "ударен" човек за корупция.

"Вчера проведохме серия от срещи в Европейската комисия и всеобщата оценка е, че основна пречка за страната ни са липсата на върховенство на закона, липсата на здрави регулатори и липсата на здрави институции", допълни Кънев.

Според него премиерът Бойко Борисов "много правилно разбира, че ГЕРБ е уязвима заради липсата на реформи".

Лидерът на ДСБ съзря и договорка между ДПС и останалите партии за реакцията им парламента по време на заседанията за Изборния кодекс.

"Те не очакват гласове от Турция, реакцията им беше част от договорката", категоричен е Кънев.

По повод изказвания, че ДСБ е в тайна коалиция с ДПС и БСП, която цели да свали кабинета "Борисов 2", Радан Кънев отсече, че това са глупости.

"Аз, за разлика от Борисов, не забранявам да се споменава неговото име пред мен. Той преди 2 седмици обясняваше, че ние сме си в управлението, сега ни прати при БСП и ДПС – това е несериозно и не си струва да се коментира", категоричен е той.

"Борисов много добре знае къде е реалният риск за ГЕРБ. Той идва от дясно-център, от проевропейското, а не от протурското и проруското. Тези каузи в България са загубени", допълни Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase