Архив: Булфото
fallback

Партиите ще могат да включват отслужване на религиозни ритуали по време на предизборната си кампания, решиха депутатите с промени в Изборния кодекс.

Изменението, че не са предизборна агитация извършването на религиозни обреди, бе предложено от Йордан Цонев от ДПС и бе подкрепено от 131 народни представители.

31 бяха против, а други 13 се въздържаха. Така наравно с водосвета, извършван от попа, имамът също ще може да извършва религиозни обреди и ритуали. 

По този начин използването на чужд език по време на предизборната кампания влиза в Изборния кодекс през задния вход, коментираха недоволни депутати в кулоарите на парламента. 

Преди дни парламентът отново гласува против искането на ДПС да може по време на кампания да се агитира и на чужд език с превод. В устава на Главно мюфтийство е записано, че религиозните обреди и ритуали могат да се извършват и на чужд език. 

В Кодекса обаче все пак остава забраната религиозните лица да извършват предизборната агитация. Тя бе приета преди дни по искане на Реформаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

я марш в турция

преди 8 години

До Джесур

16

Джесур

преди 8 години

До 22Ей, ***-фашист,Като не ни позволявате да живеем както ние искаме, то за нас остава да се борим за Свободата на Делиорманската и Родопската Турска Република. Поробихте ни, крадете ни данъците, омръзна ни от вашата крадлива пасмина. Вие държите ромите гладни, но ние заедно ще счупим оковите на българското робство!

15

Анонимен

преди 8 години

яжте демокрация, плъховеКой не скача е червен, кой не скача е червен...

fallback