Снимка: БТА
fallback

Над 1000 делегати учредиха партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) в София, съобщиха от пресцентъра на новата партия.

Oще по темата
С пълно единодушие за председател на новата политическа сила е избран Лютви Местан. Той  заяви, че ще остане "верен приятел" на съмишлениците си. Самият избор на лидерът стана с продължителни аплодисменти и викове “ДОСТ” в залата.

На форума бе утвърден и устав на партията, в който е въведен принцип за мандатност на председателя и областните председатели, които ще могат да ръководят в рамките най-много на два мандата.

“Учредяваме една нова, либерална, откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани”, обяви в речта си по време на учредителната конференция Лютви Местан.

“Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единство в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречени тоталитарни модели,” заяви още той.

Според Местан 26 години се създават нови закони, но “сме пропуснали да инвестираме в нова европейска култура за прилагането им”. Затова според него промяната трябва да започне от самите партии, които да се освободят от "обръчите на зависимостите".

По време на своята реч Местан отбеляза и необходимостта от промяна в съдебната власт и свикване на Велико народно събрание, което "да отпуши енергията на реформаторските сили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Турска пролет

преди 8 години

Старите доносници от ДПС и Атака си отиват .Идат новите доносници слуги ......... Нормални смени .

134

Анонимен

преди 8 години

Ехааааа,представям си какво ще стане ако отиде някой български политик в Одрин или Бурса където живеят стотици хора знаещи и говореще когато се наложи български език,и каже -България счита тези територии за български .Мисля ,че щеше да бъде арестуван още на трибуната и осъден на 10-20 г затвор.А тук му ръкопляскат на тоди дето заяви ,че едни територии от България ,Турция смята за свои.

133

анонимен

преди 8 години

съдът да не регистрира тази антибълг партия изказването на един турчин е голямапровокация спрямо българия той се загрижил за бълг турци а за кюрдите мълчив българия няма турци а българи с глава на дръвника500 години стигат

fallback