Снимка: архив Булфото
fallback

Експерт по одобрение на европроекти в областта на земеделието вече ще одобрява тези в образованието.  

Това стана ясно по време на традиционния блиц контрол в парламента. Депутатът от "Атака" проф. Станимир Станилов попита вицепремиерът и просветен министър Меглена Кунева какви са мотивите й да освободи доскорошния заместник-министър Николай Денков.

Oще по темата

Вчера бе съобщено, че Денков се оттегля от екипа на Кунева. Няколко часа по-късно премиерът Бойко Борисов подписа освобождаването му, а Кунева представи човекът, който ще го замести.  

"По моя преценка екипът на министър Тодор Танев е най-добрият екип, който министерство на образованието някога е имало", каза професорът националист и се обърна към министърката: "Кажете ми личните си мотиви да ликвидирате този екип".  

В отговора си Кунева обясни, че премиерът й е дал пълно право да избере екипа си. "Всеки от заместник- министрите ми е мой заместник, те заместват мен по области", каза тя.

Министърката обясни, че споделя високите оценки за екипа. Тя разказа, че до раздялата с Денков се стигнало, след като тя предложила преструктуриране на политическия си кабинет.

В него се формирал ресор по оперативната програма образование. "Намерихме човек, който премиерът одобри. Той е точно експерт по одобрение на проекти", каза Кунева. На заместника си по висшето образование Денков тя предложила да поеме и ресор наука, но той предпочел да се върне към академичната си кариера.  

В репликата си проф. Станилов се съгласи, че новоназначеният в министерството наистина има опит в европейските проекти.

"Но в земеделски проекти и няма общо с Денков, който има опит с над двайсет проекта, свързани с наука", добави професорът и каза още: "Смятам, че зад това се крие друго, което ще лъсне. Правите лоша услуга на премиера".  

В отговора си просветният министър посъветва професора да изчака да бъде опроверган. "Моля ви, дайте шанс на себе си да се усъмните във впечатленията си за един човек, когото не познавате", каза Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Антикомунист

преди 8 години

Снахата развъртя метлата ....и покани на софрата гладната дружина

7

ЧОВЕК

преди 8 години

ДА, СПЕЦИАЛИСТ ПО ТИКВИ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА НАУКАТА. БРАВО!!!

6

Анонимен

преди 8 години

"Това не е правителство,това е бардак събран от сбирущуци.сбирущук-разхвърляни непотребни части"

fallback