Георги Кадиев. Снимка: Булфото
fallback

Задочен спор чий човек е арестуваният шеф на ДАИ Цветелин Цветанов избухна в кулоарите на парламента. Белезниците щракнаха на ръцете на началника на автомобилната инспекция вчера заради схема за фалшиви книжки.

Oще по темата
Независимият депутат Георги Кадиев обяви, че Цветанов е номинация на шефката на парламента Цецка Цачева. Избраникът припомни, че преди да стане шеф на ДАИ, Цветанов е бил начело на ДАИ Плевен, а Цачева е депутат от Плевен. Освен това шефът на автомобилната инспекция до вчера е бил нещатен сътрудник на народния представител от ГЕРБ от Плевен Владислав Николов.   

"Вчера е свален от сайта и вече не се води сътрудник. Парадоксално е, че вчера докато променяхме данъка на такситата, Цветанов беше в пленарна зала. Ние му гласуваме допуск до залата, а отвън го чакат да го арестуват", каза още Кадиев. Според него сега ГЕРБ прикриват следите си. 

Кадиев обясни и че е чул, че арестуваният Цветанов е имал тефтерче, подобно на това на осъдения бивш шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. В бележника шефът на ДАИ си записвал от кого е взимал пари и на кого е давал.   "Да видим какво пише в тефтерчето. Да кажат на кого се е отчитал и кого е финансирал", призова още Кадиев и обвини ГЕРБ, че разпъват политически чадър на арестувания началник. 

От ГЕРБ обаче отрекоха това. 

"ГЕРБ не опъват политически чадър над никой. Моля компетентните органи да си свършат работа и да се произнесат по въпроса", каза зам.-шефката на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя допълни, че Кадиев  можело да си приписва заслугата за ареста на Цветанов, но тя знаела за проверките срещу ДАИ от три месеца. 

Караянчева беше категорична и че Цецка Цачева няма нищо общо с назначението на Цветанов начело на инспекцията. "Г-жа Цачева има съответните ангажименти и задачи като председател на НС и по никакъв начин не е номинирала или предложила г-н Цветанов", допълни тя.       

Кадиев пък разказа, че част от сигналите срещу шефа на ДАИ били пращани и до него, а той ги изпратил на премиера Бойко Борисов. 

В тях, освен данни за фалшивите книжки, имало оплаквания и от натиск върху превозвачески фирми. "Ако си платите, ще получите лиценз, ако не си платите - няма", разкри Кадиев. Други сигнали били свързани с натиск върху служители на ДАИ - ако искаш да работиш на трасе на магистралата, трябва да ми дадеш 50 евро за София и 100 евро извън София. 

Третият тип сигнал до Кадиев бил за шофьорските книжки. "Сумата може би е по-малка, но е най-опасно, защото допуска убийци на пътя. Корупцията убива буквално, не преносно", каза още Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Величкова

преди 8 години

Арестуваният е нещатен сътрудник и най-близък приятел по кражми измами и далавери на Владислав Николов, депутат от ГЕРБ и Цецка Цачева. Този Николов беше корумпиран данъчен служител, изхвърлиха го и го пратиха във ВИК, а впоследствие противно на всякакви правила го назначиха шев на инспекцията по труда в Плевен. Там се разюзда още повече . Ние имахме офис в Плевен и ме привика в едно кафене да ми обясни как да се отчитам. Гледах го едно нещастно и тъпо нахално човече и му теглих една.

10

Анонимен

преди 8 години

пред Румъния сме....по корупция.....

9

Геле

преди 8 години

Алооооуу , защо ги е страх да си признаят , че почти 30 % от шофиращите нямат изобщо свидетелства за правоуправление...няма никакъв контрол , няма санкции Защо като не го заловят - директно - белезниците и в пандиза за 5 г. и конфискация на МПС-то. По Наказателния кодекс - управляването на МПС се води действие с повишена опасност за околните... властта съвсем заеба реда в държавата...

fallback