fallback

Общ преглед

От страна на Турция изненади към момента не очакваме, но на гръцката граница е критичната точка за мигрантския поток сега. Затова ще помогнем на военните, за да направят просеки край границата, за да имаме готовност за изграждане при нужда на леко преградно съоръжение, тип "Бруно". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемония по откриването на модернизираната База за предно разполагане "Безмер".

Борисов каза още, че е против изграждането на ограда със страна член на Европейския съюз, каквато е Гърция и допълни, че в същото време "хората очакват от нас да защитим границата си".

"Това дори не са и бежански лагери, защото те просто са придвижени от единия до другия край на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори и на думата "лагер". Там е критичната точка и затова сега с горските стопанства ще им помогна малко на военните да направят просеки, за да имаме готовност за такива съоръжения" посочи още премиерът.

Премиерът присъства на откриването на модернизираната база в "Безмер". “Модернизираното летище ще може да се ползва при нужда и от гражданската авиация при аварии и тежки метеорологични условия”, посочи той.

Пистата бе удължена и вече е 3000 метра, изграден бе и карго терминал. Така летището придоби пълна оперативна съвместимост със стандартите на НАТО за разполагане на стратегическа транспортна авиация, а можем да участваме и в мисии за спасяване на граждани, отбеляза от своя страна министърът на отбраната Николай Ненчев.

Пред журналисти той съобщи, че в началото на април ще се проведе съвместно учение на военни части и граничната полиция за защита на морските граници на страната.

На въпрос за размера на вложените инвестиции, Ненчев отговори, че са изпълнени проектите за модернизация на авиобазата по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността през периода 2014-2016 година. Модернизацията е струвала около 62 милиона лева, от които 7 387 000 лева са от програми на Министерството на отбраната.

Четири от самолетите Су-25, които по време на ремонтните работи временно бяха пребазирани в авиобазата "Граф Игнатиево", са върнати на летище "Безмер".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Дочоолу

преди 8 години

На гръцката граница пак щели да зреят дренките.

42

Ханко от с Осеня

преди 8 години

Той бат Бойко е против играждане на граница с европейска страна, ама него никой не го пита, защото суверенът сме ние, а не той. Освен това граници винаги е имало и ще има за престъпниците и терористите. Нормалните хора минават през официалните места.

41

Анонимен

преди 8 години

След победата на руската империя на злото с китайската ли ще се заемете??След победата и над китайската,каква и коя нова империя на злото ще борим,а??Или ще чакаме такъв живот,че само си викам дано?!?!?!Да,ама тези,които се борят-има за какво!!!За 50 цента литър бензин при 65 ТРИЛИОНА общ външен дълг!!!Вие за какво се борите с вашите коментари или си заработваме от редакцията и "Козяк" паричките на коментар??Пращате население на изток и на запад да емигрира,а тук давате бази без пари!!!

fallback