Снимка: архив, БулФото
fallback

В България някои среди са заинтересовани да разпространяват слухове, че има забрана за влизане на хора от ДПС в Турция, смята съпредседателят на движението Четин Казак.

Oще по темата

Коментарът му дойде два дни, след като беше разпространен списък с имената на 143 настоящи и бивши функционери на ДПС със забрана да влизат в Турция, който се оказа фалшив.

Казак обаче отказа да уточни за какви кръгове говори, но добави, че когато почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски преценят, ще стане ясно, че забраната да посещават Турция е спекулация.

Той обясни, че по време на посещението на делегацията на ДПС в Турция във вторник е срещнал пълно разбиране от страна на политиците, с които еразговарял в Анкара, че ДПС не се е променила, а е останала либерална евроориентирана партия.

Макар че срещите са били с представители на опозиционни турски партии, Четин Казак смята, че скоро и управляващите в Анкара ще осъзнаят, че някой ги подвежда и ще възстановят добрия диалог между ДПС.

Месец преди конгреса на движението, на който трябва да се избере ново ръководство, защото след изгонването на Лютви Местан то се оглавява от временни съпредседатели, Казак обясни, че на всички областни конференции на движението, които са се провели досега, единодушно активът на партията препотвърждава своята убеденост, че "единственият незаменим лидер на ДПС е основателят й д-р Ахмед Доган".

"Всички структури застават плътно зад него и очакват той да продължи, както досега винаги да бъде с нас, за да продължим своя път като третата основна политическа партия в България”, заяви още настоящият съпредседател на ДПС.

Той уточни, че Доган е дал ясно да се разбере, че не желае да се връща в оперативната политика, но няма да остане безучастен и ще продължи да бъде "лидерът на ДПС, който ще отстоява ценностите, силата и сплотеността на движението".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

ДОСТ има официалната погрепа на CHP и AK PARTİ в Турция! Те първа предстои финансирането и !

3

Анонимен

преди 8 години

Свърши се вашата.Много искам да ви видя физиономиите след следващите избори.В началото на промените и аз съм гласувал за вас(уточнение).

2

Анонимен

преди 8 години

90 % ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ВИ ИМАТ БЛИЗКИ РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ В ТУРЦИЯ - МАЙКИ И БАЩИ, БРАТЯ И СЕСТРИ, БРАТОВЧЕДИ И БРАТОВЧЕДКИ ,ИМА И ИЗБИРАТЕЛИ ЖИВЕЕЩИ В ТУРЦИЯ !!!!!!ВЪВ ТЕХНИТЕ ОЧИ ВСИЧКО ТОВА ИЗГЛЕЖДА ПРЕКАЛЕНО СМЕШНО И НЕЛЕПО,ВРЕМЕ Е ГРЕШКИТЕ ДА СЕ ПОПРАВЯТ, АКО ДЪРЖИТЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ДА ВИ ПОДКРЕПЯТ И ЗА НАПРЕД

fallback