Снимка: Булфото, архив

Списък с имената на 143 настоящи и бивши функционери на ДПС със забрана да влизат в Турция се появи в турския сайт "Хабер Гюндже". Сред тях има политици, духовници, кметове и общински съветници, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Месец и половина след като турският вестник "Сабах" съобщи, че Ахмед Доган и Делян Пеевски имат забрана да влизат в страната заради проруската им позиция за сваления руски изтребител, днес те оглавяват нов забранителен списък.

В него има общо 143 души – бивши и настоящи функционери на ДПС. Сред тях са Юнал Лютви, Емел Етем, Ахмед Башев и временните съпредседатели на партията Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и Четин Казак.

Съпредседателят на ДПС коментира пред камерата на телевизията, че не е уведомен за подобна забрана, но призна, че неотдавна отново се е тиражирала информация за забрана на членове на ДПС да посещават в Турция.

"Оказа се пълна измишльотина. Много наши колеги - народни представители и кметове вече посетиха Турция и се върнаха. Явно има някои среди, които имат интерес да всяват подобни съмнения, да разпространяват подобни лъжи и спекулации. Но те ще останат излъгани в своите очаквания“, заяви Четин Казак.

Бившата дясна ръка на Ахмет Доган - Осман Октай, който също е в публикувания забранителен списък, заяви от своя страна, че последно е ходил в Турция през 2005г.

"От вас научавам за такъв списък. Официално нищо не сме видели досега", обясни Октай.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase