Божидар Лукарски. Снимка: архив, БТА
fallback

Държавата полага максимални усилия за намиране на изход от ситуацията с "Булгартабак". Това увери министърът на икономиката Божидар Лукарски, след като дружеството обяви, че прекратява производството на цигари за Близкия изток, което означава съкращаване на персонала, както и намаляване на количеството тютюн, което изкупува от производителите.

Oще по темата
Първите протести в защита на "Булгартабак" се проведоха вчера и те бяха на производители, а синдикатите се заканиха, че са готови да излязат на улицата, за да защитят 400 работни места, които предстои да бъдат съкратени.

"Всеки един протест би следвало да ни притеснява, надявам се да не се стигне до затваряне на производствени мощности на фабрики", призна Лукарски.

Той обясни, че днес предстои среща между протестиращите, асоциации на тютюнопроизводители и ръководството на "Булгартабак", на която ще бъдат обсъдени всякакви проблеми.

Лукарски допълни, че не са правени изчисления какви биха били загубите за държавата, ако "Булгартабак" намали производството си.

Министърът напомни, че до момента са раздадени доста помощи на производителите на тютюн, включително и за преориентирането им към оглеждането на други видове култури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

Дайте 1 милиард заем на Шиши да оправи Булгартабак ;))

15

основоположник

преди 8 години

Една работа за да стане се иска здрава основа.У нас с червена лепкава кал няма как да стане нещо стабилно

14

Дядо Петър

преди 8 години

Лукарски търси изход.Изходът му е ясен - излиза от министерството и затваря вратата отвън.

fallback