Снимка "Булгартабак"

Бордът на директорите на "Булгартабак-холдинг" АД-София ще бъде сменен в края на месеца.

Извънредно Общо събрание на акционерите ще се проведе на 31 март. Това информира дружеството чрез сайта на Фондовата борса.

Според предварителния дневен ред от Съвета на директорите ще бъдат освободени Венцислав Златков Чолаков, който е и изпълнителен директор на компанията, a и Миглена Петрова Христова.

Още по темата

От действащия в момента Борд се предлага да остане само Радослав Василев Рахнев.

Новият Съветът на директорите ще се състои от петима членове, с мандат три години. Това ще са още Шреаз Кишор Фадниз /Shreyas Kishor Phadnis/, Рахул Дататрая Нимкар /Rahul Dattatrya Nimkar/, Владимир Гечев Жеков и Светлана Райкова Мартева.

Общото събрание на акционерите ще разгледа предложение възнаграждението на новоизбраните членове на Съвета на директорите да е от 2 600 лв. месечно.

Новината за рокадите идва десетина дни след като депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви, че излиза от акционерната собственост на "Булгартабак" и ще продаде дела си.

Той обясни решението си със зачестилите опити за умишлено дискредитиране на компанията и отправянето на неистински внушения, свързани с неговото име.

"Не мога да допусна негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чиито поминък зависи в голяма степен от дейността на "Булгартабак", каза още тогава Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase