Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Правителството одобри изплащането на 3950 британски лири за настаняване в общежитие на Марсело Илиев, който се обучава в CATS College Cambridge.

Oще по темата

С две решения на Министерския съвет от 2015 г. бяха одобрени плащания в размер на 8700 британски лири като частични вноски за общежитие на момчето.

Ромският талант от Монтана издържа миналата година приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция

Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство.

Затова таксата за обучение на Марсело Илиев е поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разходите за общежитие – от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Georg

преди 8 години

Кабинетът дава 3950 лири за общежитие на Марсело. Как може така? Как може да се дават пари на момче от ромски произход. Има и българи, приети да учат в чужбина, но на тях пари не се дават, а на това момче се дават. Не е честно. Според мен той е недостоен и не заслужава държавата да му дава пари за образованието, защото е от етнос, който ограбва, измъчва и убива българи. Неговият етнос завладя България и провали живота на българите, а държавата на всичкото отгоре му дава пари. Ужас!

20

Анонимен

преди 8 години

Айде стига с тези тарамбуки бе!

19

месара

преди 8 години

ами браво на момчеото - това че е ром не значи че иска да остане *** като повечето от тях , браво и на кабинета , за надарени деца трябва да има подкрепа от правителството ! кое е лошото , от какво не сте доволни вие плювачите ? веднага намесвате ГЕРБ и БОРИСОВ , те ли са ви виновни че не можете да се реализирате , ами учете , работете да си заслужите и вие признание! на долу Стефанов е написал че и професор ЧИРКОВ е ром , и ви задава въпроса - нещо да кажете , е , и аз ви питам същото !

fallback